kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Lapissa houkutteli kaunis luonto ja mukavat ihmiset sekä hyvät ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet

Lapissa houkutteli kaunis luonto ja mukavat ihmiset sekä hyvät ja monipuoliset harrastusmahdollisuudetArttu opiskelijatarina 400x300.jpg
Valitsin metsätalousinsinöörin koulutusohjelman, koska se oli kiinnostava ja oli lähellä mielenkiintoni kohteita. Olen muuttanut Rovaniemelle Kajaanista. Lukion jälkeen kävin armeijassa vuoden, jonka jälkeen opiskelin hetken ammattikoulussa sähköpuolta, joka ei osoittautunut omakseni.

Lapin AMK vaikutti hyvältä vaihtoehdolta, ja olen aina halunnut asua pohjoisessa, joten siksikin se oli luonteva vaihtoehto. Luin aikaisempien vuosien opiskelijakertomuksia ja ne antoivat hyvän vaikutelman, joten siksi valitsin kyseisen alan opinnot juuri Lapin AMKista. Lapissa houkutteli kaunis luonto ja mukavat ihmiset sekä hyvät ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet, jotka löytyvät läheltä. Rovaniemi on erittäin monipuolinen opiskelukaupunki ja lisäksi se on juuri sopivan kokoinen paikka.

Ammattikorkeakoululla on hyvät tilat ryhmätöiden tekoon ja siellä on mukava opiskella. Oppimisympäristöjä olemme käyttäneet ja niistä on ollut suuri hyöty opiskelussa. Käytännön harjoitukset ja uudet mukavat ihmiset ovat olleet parasta opiskelussa. Parhaiten mieleen on jäänyt aivan opintojen alussa ollut - Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit - kurssi, jossa pääsimme tutustumaan ihan käytännön tasolla erilaisiin kasvupaikkatyyppeihin. Opettajat kurssilla olivat innostavia ja silloin pääsi tutustumaan matalalla kynnyksellä uusiin opiskelutovereihin. Opintoihin sisältyvillä kursseilla käsiteltävät aiheet, ovat suurelta osin liittyneet metsänhoitoon, metsäkoneisiin, puunkuljetukseen sekä kestävään metsien käyttöön. Viime kesänä harjoittelussa tein käytännön taimikonhoitoa raivaussahalla, lisäksi olemme tehneet maastossa käytännön mittauksia.

Koulutusohjelmani opintoja suosittelen muille, koska ne ovat hyödyllisiä ja kiinnostavia, varsinkin jos olet yhtään kiinnostunut luonnosta. Alan työllisyyskin on hyvällä tasolla, joten myös siksi voin suositella metsätalouden opintoja. Valmistumisen jälkeen voi työskennellä puun tai metsien ostajana, kuljetusesimiehenä, eräsuunnittelussa ja erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Olen työskennellyt 1. harjoittelun aikana yrityksessä nimeltä Metsät Kuntoon. Työ oli metsänraivausta, joka on yksi alan työskentelymahdollisuus. Työelämä on läsnä opiskeluissa aika paljon. Lisäksi meille on esitelty erilaisia työmahdollisuuksia metsäalan yritysten ja meiltä valmistuneiden opiskelijoiden puolesta.

Tulevaisuudessa olisi mukavaa saada töitä jostain metsäyhtiöstä. Lapissa työskentely kiinnostaisi, mutta myös kotiseudulla työllistyminen on mahdollista, joten sitäkään en sulje pois. Työelämää ajatellen opiskelu on tarjonnut monia hyviä asioita ja hyödyllisiä taitoja ja tietoja. Opiskelu on ollut mukavaa ja olen oppinut paljon uusia asioita ja olen tutustunut moniin hienoihin ihmisiin. Suosittelen Rovaniemeä opiskelupaikkakunnaksi, koska ihmiset ovat mukavia, luonto on kaunis ja lähellä. Lisäksi liikuntapaikkoja on runsaasti ja muitakin harrastusmahdollisuuksia löytyy hyvinkin paljon ja vieläpä sopivan läheltä. Rovaniemeltä on hyvät liikenneyhteydet muualle Suomeen. Lisäksi Rovaniemi on hyvin kansainvälinen kaupunki.

Arttu Kemppainen, metsätalousinsinööriopiskelija, Rovaniemi