kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Koulu antaa erittäin hyvät eväät työuralle. Evästä on paljon ja se pitää pakata hyvin, jotta työelämässä nämä voidaan hyödyntää oikealla tavalla

Koulu antaa erittäin hyvät eväät työuralle. Evästä on paljon ja se pitää pakata hyvin, jotta työelämässä nämä voidaan hyödyntää oikealla tavallaTino opiskelijatarina 400x300.jpg
Lapin ammattikorkeakoulu on monimuotoinen, kehittävä ja mukava opiskelu paikka. Aloitin fysioterapian opintoni Rovaniemellä 2019. Kiinnostus alalle heräsi jo ala-aste ikäisenä, omien fysioterapiassa käynti kokemusten myötä. Rovaniemelle muutin Kajaanista, jossa opiskelin turvallisuusalan perustutkinnon.

Opiskelu on tähän mennessä ollut mukavaa ja mielenkiintoista. Opinnoissa parasta on niiden käytännön läheisyys. Asioita ei opiskella vain paperista vaan päästään oikeasti opettelemaan asioita. Tällainen opiskelutapa pitää mielenkiinnon korkealla. Kurssit käsittelevät anatomiaa, biomekaniikkaa, ihmisen kehittymistä ja kuntoutusta. Kaikki kurssit liittyvät alaan vahvasti ja käytännön tehtävien kautta pääsee entistä lähemmäs aihetta. Opinnot koostuvat luennoista, ryhmätöistä, tutoriaaleista ja käytännön tehtävistä. Työharjoittelut opinnoissa painottuvat enemmän toiselle ja kolmannelle vuodelle. Erityisesti kursseista ovat jääneet mieleen kaikki palpoinnin tunnit. Niillä opettelemme löytämään ihmisen eri osia ja joka tunti joku kysyy ”mikä tää on?”.

Oppimisympäristönä fysioterapian opiskelutilat ovat huippu luokkaa. Siellä hyödynnetään plinttejä, apuvälineitä ja kuntosalia. Opiskeluilmapiiri on hyvä ja koulun yhteydessä on kahvila, jossa on helppo tavata muita sekä hyvät tilat tehdä kouluhommia. Rovaniemi on opiskelukaupunkina erinomainen ja mukava. Asuinalueet ovat rauhallisia ja koululle on helppo liikkua. Lapin luonto vaikutti päätökseeni lähteä tänne opiskelemaan. Olen lähtöisin Kuhmosta, jossa on kaunis luonto ja Lappi on sinänsä kotoisan tuntuinen paikka asua. Mukavaa paikkakunnalla opiskelusta tekevät opiskelukaverit ja se että tykkää siitä mitä opiskelee. Opiskelijoille järjestetään täällä myös hyvin vapaa-ajan tekemistä ja koulu on paljon mukana auttamassa. Oppimisympäristöt ja opetus ovat laadukkaita ja monipuolisia. Opetus ei ole pelkkää teoriaa vaan se sisältää paljon muutakin.

Valmistumisen jälkeen fysioterapeuttina voi työskennellä monessa eri paikassa ja esimerkiksi aloittaa oman yrityksen. Itse haluan opintojen jälkeen lähteä hakemaan kokemusta alalta. Mahdollisesti myös jatko kouluttautua tulevaisuudessa. Todennäköisesti myös muutan Lapista lähemmäs kotia. Tähän asti tuntuu, että koulu antaa erittäin hyvät eväät työuralle. Evästä on paljon ja se pitää pakata hyvin, jotta työelämässä nämä voidaan hyödyntää oikealla tavalla.

Tino Palonen, fysioterapeuttiopiskelija, Rovaniemi