Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Kiinnostus alaan heräsi, kun pääsin näkemään fysioterapeutin työtä käytännössä

Kiinnostus alaan heräsi, kun pääsin näkemään fysioterapeutin työtä käytännössäantti aho.jpg
Rovaniemi on minulle juuri sopivan kokoinen opiskelukaupunki, ja täältä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Liikuntamahdollisuudet ovat monipuolisia, ja se kannustaakin kokeilemaan uusia lajeja. Ihmiset Rovaniemellä ovat myös ystävällisiä ja rentoja. Päätin muuttaa Rovaniemelle Haapajärveltä opiskelemaan, sillä kiinnostus Lappia kohtaan heräsi jo armeijassa Sodankylässä. Lisäksi Lapin AMK tarjosi fysioterapian opintoja, jotka minua kiinnostivat.

Ennen opintojani Lapin AMKissa opiskelin vuoden liiketaloutta ammattikorkeakoulussa. Fysioterapian opinnot kuitenkin vaikuttivat niin mielenkiintoisilta, että päätin vaihtaa alaa. Kiinnostus tätä alaa kohtaan heräsi, kun pääsin näkemään fysioterapeutin työtä käytännössä omien urheiluvammojeni vuoksi. Halusin myös päästä tekemään käytännönläheistä työtä, jossa saa olla tekemisissä ihmisten kanssa. Perehtyessäni alaan tarkemmin, selvisi myös, että suuntautumisvaihtoehdot ovat monipuoliset. Ennen opintoihin hakua tutkin myös eri koulujen sivuja, jotka tarjosivat fysioterapian opintoja. Lapin AMK herätti mielenkiintoni, osittain näiden opiskelijakertomusten vuoksi.

 

Rovaniemellä on ollut mukavaa opiskella, ja täällä onkin paljon esimerkiksi opiskelijakortilla saatavia opiskelijaetuja. Myös välimatkat ovat lyhyitä paikasta toiseen. Rovaniemi tarjoaa monipuoliset ja ympärivuotiset liikuntapuitteet, etenkin Ounasvaaran ympäristössä.

 

Opiskelu on ollut alallani mukavan käytännönläheistä, ja olemme päässeet harjoittelemaan paljon koulun tiloissa. Opinnoissa ensimmäisenä vuonna painotetaan aika paljon terapiaopintoja, ja käsittelemme esimerkiksi anatomian ja fysiologian oppeja, joista saamme perusteet käytännön harjoituksiin. Itse opiskelen nyt toista vuotta, ja olemme päässeet harjoittelemaan esimerkiksi mobilisointia, fysikaalisia hoitomenetelmiä ja hierontaa. Opiskelu on koostunut luentojen lisäksi käytännönharjoittelusta. Nyt toisena opiskeluvuonna suoritamme keväällä neljä viikkoa kestävän geriatrisen harjoittelun, sekä neljä viikkoa kestävän tuki- ja liikuntaelinsairauksiin liittyvän harjoittelun.

 

Fysioterapian opiskelijat opiskelevat Rovaniemellä Rantavitikan toimipisteellä, omassa rakennuksessa. Rakennuksesta löytyy useita plinttiluokkia, kuntosali ja liikuntasali. Hyödynnämme yleensä itsenäisen työskentelyn ajalla tiloja, jolloin voimme muiden opiskelijoiden kanssa harjoitella yhdessä. Parhaiten tähän mennessä opinnoista on jäänyt mieleen toisen vuoden talvella suoritettu hierontaklinikka, joka kesti neljä viikkoa ja se suoritettiin Lapin AMKin omissa tiloissa. Pyöritimme siis hierontaklinikkaa, jossa pääsimme harjoittelemaan oikeita asiakaskohtaamisia. Saman harjoittelun aikana pidimme myös ryhmäliikuntatunteja, ja suoritimme toimintakykymittauksia. Parasta opinnoissamme on monipuolisuus, kun yhdistellään teoriaa ja käytännön harjoittelua. Teemme lisäksi paljon ryhmätöitä ja opiskelemme asioita itsenäisesti.

 

Valmistumisen jälkeen fysioterapeuteilla on mahdollisuus lähteä opiskelemaan ja jatkokouluttautumaan lisää haluamallamme osa-alueella. Fysioterapeutit voivat kuitenkin myös heti tutkinnon saatuaan työskennellä esimerkiksi sairaaloissa, terveyskeskuksissa, järjestöissä tai yksityisissä yrityksissä. Itse haluaisin työskennellä valmistumisen jälkeen tuki- ja liikuntaelinsairauksien tai lasten fysioterapian parissa. Tarkoitukseni on myös kouluttautua lisää. Harjoittelujen kautta saa hyvin kuvaa fysioterapian työelämästä, ja niiden avulla saa visiota siitä, mihin urallaan lähtee suuntautumaan. Itse jäisin mielelläni Lappiin töihin valmistuttuani, sillä olen kotiutunut Rovaniemelle hyvin. Lapin AMKin tarjoamat opinnot antavat erinomaiset eväät tulevaan työelämään, ja suosittelen fysioterapian koulutusta, jos tykkää tehdä asioita käsillä ja haluaa auttaa ihmisiä.

 

- Antti Aho, fysioterapeuttiopiskelijaVerkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK