kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Käytännönläheisyydellä merkittävää etua oppimiseen

Käytännönläheisyydellä merkittävää etua oppimiseenJenni Hooli konetekniikka (filtteröity).jpg
Valmistuin Lapin AMKista konetekniikan insinööriksi ja tällä hetkellä työskentelen alan työtehtävissä Outokummun Kemin kaivoksella.

Päädyin opiskelemaan Lapin AMKiin, sillä halusin laajentaa tieto / taitopohjaani erittäin mielenkiintoisen alan parissa, sillä työskentelin kaivosalalla jo ennen opintojeni aloittamista. Halusin jatkaa opintoja ja vaihtoehtoja selatessa huomasin, että konetekniikan insinööriopinnoissa uutena suuntautumisvaihtoehtona oli tullut kaivostekniikka.

Käytännönläheisyys oli konetekniikan opinnoissa vahvasti mukana, sillä pääsimme testaamaan teoriatietoa käytännössä muun muassa hydrauliikkaan ja pneumatiikkaan osalta. Kaivostekniikan kursseilla opiskelimme myös Tornion kaivosalan oppimisympäristössä, jossa pystyi näkemään kaivosalan perusperiaatteet aina murskauksesta alkaen.

Mielestäni opintojen käytännönläheisyys antoi merkittävää etua oppimiseen, sillä ainakin minun mielestäni itse tekemällä oppii parhaiten eli käytännönläheiset kurssit ovat korvaamattomia ja niiden avulla teoriatiedon pystyy sisäistämään perusteellisemmin.

Excursioiden eli yritysvierailujen myötä pääsimme opintojen aikana tutustumaan alan eri yrityksiin ja heidän prosesseihin. Myös muutamilla kursseilla teimme työelämälähtöisiä projekteja, joissa teimme esim. yritykselle CAD-piirustuksia yms. Työelämälähtöisyys avartaa näkemystä alan yrityksistä sekä auttaa opiskelijaa hahmottamaan mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen.

Tekniikan alan opinnoissa työharjoittelut tehdään kesäaikoina, mikä on hyvä asia, sillä kesätöitä on hyvin tarjolla, joiden ohessa pystyy suorittamaan harjoittelujaksotkin. Mielestäni työharjoittelut ovat erittäin tärkeitä, sillä niiden aikana opiskelija pääsee tutustumaan työelämään sekä oppimaan paljon uusia asioita. Pari ensimmäistä työharjoittelua yleensä koostuvat tuotannollisista työtehtävistä, joiden aikana opiskelija näkee miten kaikki käytännössä tapahtuu.

Käytännön osaamisella pystyy näkemään paremmin parannus- ja kehityskohteet, joita saattaa olla mahdollista pohtia esimerkiksi opinnäytetyön puitteissa. Työharjoittelut ovat myös erittäin hyvä mahdollisuus tuoda esille omaa osaamistaan sekä asennetta työntekijänä. Tekniikan ala työllistää koko ajan enemmän, joten alalla on erittäin hyvä työllisyys.
Tekniikan alan ammattikorkeakouluopinnot antavat erittäin hyvät eväät tulevaisuutta ajatellen oli päämäärä sitten mikä tahansa. Konetekniikan opinnoissa pystyin hyvin  yhdistelemään monimuoto- sekä päiväopintoja, joka oli erittäin positiivista ja mahdollisti opiskeluni työn ohessa. Täällä Meri-Lapin  alueella on paljon tekniikan alan teollisuutta, jonka vuoksi kesätöihin pääseminen, tärkeän työkokemuksen hankkiminen sekä myös työpaikan saaminen on mahdollista, sen vuoksi suosittelisin tätä alaa myös muille.

Parasta opinnoissa oli se kun pääsin vaihtoon Tennessee Technological Universityyn. Myös mieheni ja tyttäremme sekä tietenkin koiramme olivat mukana. Vuoden aikana pääsimme tutustumaan amerikkalaiseen kulttuuriin sekä opintojeni lisäksi reissaamaan ympäri Yhdysvaltoja. Tämä oli unohtumattomin opiskelukokemukseni.

- Jenni Hooli, konetekniikan insinööri