kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Kansainvälisyys luo mahdollisuuksia

Kansainvälisyys luo mahdollisuuksiaJani Puska1.jpg
Ennen opintojeni alkua en oikeastaan tiennyt mitä halusin opiskella tai missä. Korkeakoulutus kuitenkin kiinnosti suuresti ja tekniikka on aina ollut lähellä sydäntäni, joten Lapin AMKin konetekniikan koulutusohjelma vaikutti loistavalta vaihtoehdolta ja sitä se on ollutkin.

Kemiin muuttaminen Rovaniemeltä oli kaikkia ennakkoluuloja vastaan sangen miellyttävä kokemus. Kemi on rauhallinen ja mukava pieni kaupunki meren äärellä. Kaikki tarvittavat palvelut ovat lähellä ja kulkumahdollisuudet Tornioon, Ouluun sekä Rovaniemelle ovat monipuoliset ja hyvät.


Opiskelut ovat olleet alusta asti teorian ja käytännön sekoitusta, luentoja sekä projekteja. Tämä on sopinut minulle todella hyvin ja oppiminen on ollut mielekästä. Toisen opintovuoden aikana oli mahdollisuus valita kolmen suuntautumisvaihtoehdon väliltä: kaivos-, tuotanto- tai konetekniikka. Omalla kohdallani päätös oli selkeä: konetekniikka. Suuntautumisvaihtoehto antaa minulle täydet valmiudet työskennellä tulevaisuudessa konealan suunnittelutehtävissä.


Olemme perehtyneet nyt kolmannella opintovuodella syvällisesti 3D-tulostukseen sekä työelämän oikeisiin suunnittelutöihin. Konetekniikan puolella teemme myös yhteistyötä Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen CERN:in kanssa. Lähdenkin tämän yhteistyön mahdollistamana työharjoitteluun Sveitsiin ensi kesän ajaksi. Yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa ja joka vuosi valitaan uudet kaksi konetekniikan opiskelijaa, jotka pääsevät työskentelemään maailman kehittyneimmässä tutkimuslaitoksessa.


Opinnot Lapin AMKissa mahdollistivat minulle myös opiskelun ulkomailla. Kävin kolmannen vuoden syksyllä vaihdossa Yhdysvalloissa viiden kuukauden ajan ja lähtöäni en ole katunut hetkeäkään. Reissaamisen ohella opiskelin Tennesseen teknillisessä yliopistossa samankaltaisia asioita mitä luokkatoverini Suomessa. Opinnot ulkomailla olivat erittäin mielenkiintoisia ja ovat varmasti hyödyksi tulevaisuudessa insinöörinä työskennellessäni.


Lapin AMKin konetekniikan osasto tarjoaa laadukasta opetusta sekä loistavia mahdollisuuksia tulevaisuutta ajatellen. Tekniikasta vähääkään kiinnostuneen kannattaa valita konetekniikan koulutus, sillä se takaa tulevaisuudessa todella monipuoliset ja hyvät työllistymismahdollisuudet. Valmistumisen jälkeen aion suunnata ulkomaille töihin. Mikäli mielenkiintoisia työtarjouksia ei ilmene, jatkan opiskelua diplomi-insinööriksi. Lapin AMK on mielestäni antanut minulle erinomaiset valmiudet tehdä tulevaisuudessa mitä ikinä haluankaan. Loppu on kiinni omasta motivaatiosta.


- Jani Puska, konetekniikan insinööriopiskelija