kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Jatkuvasti kehittyvä ala kiinnostaa

Jatkuvasti kehittyvä ala kiinnostaaJere Tapojärvi filtteröity.jpg
Valitsin IT-tradenomin opinnot, koska digitalisaatio kiinnostaa minua ja tahdon nähdä mihin digitalisaatio vaikuttaa ja olla osana kehitystä.

Ennen AMK-opintojen aloittamista valmistuin Ammattiopisto Lappiasta datanomiksi ja jo datanomin opintojen ohessa tuli hieman tehtyä alaan liittyvää työtä työharjoittelun merkeissä. Valitsin IT-tradenomin opinnot Lapin AMKista, koska tämä ala on niin uusi, että tätä koulutusohjelmaa ei ole monessa paikassa.
Opiskelu on ollut tähän asti erittäin monipuolista ja projekteja on ollut paljon. Opintoihin on sisältynyt mm. kursseja, joissa on käyty läpi erilaiset liiketoimintamallit ja projektien kautta on ollut innovointia sekä digitaalisten liiketoimintamallien hyödyntämistä.

Luentojen lisäksi meillä on ollut ryhmissä tehtäviä projekteja. Projektien aiheet ovat vaihdelleet laidasta laitaan, yhtenä esimerkkinä voisin mainita projektin, jossa oltiin eri puolilla kaupunkia keräämässä mielipiteitä ihmisiltä toisten oppilaiden tekemästä sovelluksesta. Niiden perusteella sitten ehdotimme mitä sovellukseen voisi lisätä, jotta siitä tulisi parempi. Mielestäni opinnoissa on ollut tähän asti parasta juurikin nämä monipuoliset sekä käytännönläheiset projektit. Projekteissa on ollut sopivasti vaihtelua.

Muutin itse Tornioon opiskelemaan Kolarista ja koen, että Tornio on pieni mutta sitäkin mukavampi kaupunki asua ja opiskella, kaikki palvelut ovat lähellä ja Tornion kampus on aika pieni ja lähes kaikki opiskelijat tuntevat toisensa. Tämän vuoksi suosittelen Torniota opiskelukaupungiksi, sillä se on kaupunkina sopivan kokoinen, ei liian iso mutta ei myöskään liian pieni ja opiskelijoille on riittävästi tekemistä myös vapaa-ajalla.

Valmistumisen jälkeen haluaisin jäädä tänne Lappiin töihin. Tällä hetkellä olen harkinnut, että haluaisin ehkä valmistumisen jälkeen toimia konsulttina. IT-tradenomina on mahdollista työskennellä myös esimerkiksi IT suunnittelijana, IT asiantuntijana, Liiketoiminnan kehittäjänä tai sisällöntuottajana.

Suosittelisin Lapin AMKia opiskelupaikaksi, koska täällä opettajat osaavat hommansa, sekä opiskelijoita ohjataan hyvin. Tätä itse IT-tradenomin koulutusta puolestaan suosittelisin sen vuoksi, että opiskelu on monipuolista, eikä vielä ole tullut vastaan yhtäkään kurssia josta en olisi jollain tavalla pitänyt. Digitalisaatio on käsitteenä erittäin mielenkiintoinen, ja se kehittyy jatkuvasti.

- Jere Tapojärvi,  IT-tradenomiopiskelija