kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Hoitotyön opinnoista

Hoitotyön opinnoista

1.2.2023Sonjan blogikuva1.jpeg
Opiskelen 3. vuotta sairaanhoitajaksi Lapin AMKssa Rovaniemellä Rantavitikan kampuksella. Opiskelen monimuoto-opintoina, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että lähiopetuspäiviä on rajallisesti, ja loput opiskelusta tapahtuu etäluennoilla, tai jopa täysin itsenäisesti opiskellen.

Luokallemme sattui onneksi monta sosiaalista ja rempseää persoonaa, joten ihmissuhteiden luominen onnistui helposti. Ensimmäisistä koulupäivistä lähtien olemme tietyin väliajoin sopineet ryhmämme kesken illanviettoja ja tapaamisia, sekä viestitelleet aktiivisesti yhteisessä Whatsapp-ryhmässä. Lähipäivät ovat olleet myös kivoja; yhdessä lounastaminen ja uuden oppiminen on tällä porukalla mielekästä. Jaamme keskenään opintojemme ilot ja surut, ja annamme toisillemme vertaistukea. Aluksi pelkäsin, että tulisinkohan ystävystymään ollenkaan luokkakavereitteni kanssa, koska kaikilla on varmasti todella kiireinen elämä. Aktiivisuus ekana vuonna tuotti kuitenkin tulosta, ja nyt meillä on todella hyvä ryhmähenki ja olemme ystävystyneet keskenään.

Monimuoto-opiskelu mahdollistaa hyvin työnteon, muualla asumisen, sekä mahdollisen perhe-elämän. Monilla luokkalaisillani on lapsia, vakituiset työt tai koti jossain toisella paikkakunnalla, josta he aina kulkevat Rovaniemellä muutamana päivänä kuukaudesta.

Aloitan pian suuntaavat opinnot, johon olen valinnut mielenterveys- ja päihdehoitotyön. Minulla on kuitenkin vielä päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu edessä päin tätä blogia kirjoittaessani. Lähden sinne innostunein ja avoimin mielin, eihän sitä tiedä jos akuuttihoitotyö veisi minut mennessään.  

Olen pian tulossa opintojeni päähän sairaanhoitajana, ja miettiessäni tulevaisuuttani sekä mahdollisesti toisen alan tutkintoa, valitsen todennäköisesti myös silloin monimuotototeutuksen. Harkitsen tieto- ja viestintätekniikan insinöörin koulutukseen hakeutumista, ja voi hyvinkin olla, että olen perustamassa omaa perhettä niiden opintojen aikana. Haluaisin kovasti pystyä yhdistämään mahdollisen omakotitalon rakentamisen ja vauva-arjen opintojen kanssa, ja monimuoto-opinnot voisivat mahdollistaa sen. Jää kuitenkin nähtäväksi, mihin elämä minua vie. Voi olla, että valmistuttuani sairaanhoitajaksi jään joksikin aikaa tekemään töitä mielenterveys- ja päihdehoitotyön parissa. Todennäköisesti kuitenkin lähden tavoittelemaan unelmaani tieto- ja viestintätekniikan insinöörinä, ja toimia tulevaisuudessa esimerkiksi ohjelmistokehittäjänä. Kahden alan tutkinnot avaavat minulle monia ovia, ja halutessani voin yhdistää ne toisiinsa. Vain taivas on rajana!

- Sonja, sairaanhoitajaopiskelija

Sonjan blogikuva 2.jpeg