kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Haluan opiskella Lapissa paremman opiskeluympäristön ja yksilöllisemmän opetuksen takia

Haluan opiskella Lapissa paremman opiskeluympäristön ja yksilöllisemmän opetuksen takiaViphusa opiskelijatarina 400x300.jpg
Opiskelin OSAOn Kontinkankaalla lähihoitajaksi ja valmistuin 2019 kesällä. Olen ollut töissä palvelutalossa, kotihoidossa ja lasten ja nuorten puolella vapaaehtoisena Halusin jatkaa sotealalla ja hoitoala on itselleni mieluista, minkä vuoksi valitsin kyseisen alan opinnot. Lapin ammattikorkeakouluun päädyin opiskelemaan äitini jalanjäljissä.

Muutin Kemiin Oulusta. Haluan opiskella Lapissa paremman opiskeluympäristön ja yksilöllisemmän opetuksen takia. Kemi opiskelukaupunkina yllättää positiivisella tavalla. Kemin kampuksen opiskelutilat ovat mukavat, samoin opettajat. Olemme myös hyödyntäneet opinnoissa Lapin AMKin oppimisympäristöjä, jotka ovat erittäin viihtyisät ja järkevät. Opintoihin kuuluu luentoja ja työpajoja sekä työharjoitteluita. Työpajoilla mm. harjoitellaan kädentaitoja ja harjoittelussa tietenkin harjoitellaan ihan työmaailmassa. Kursseja on ollut muun muassa aiheista: ammatillisuus ja eettisyys hoitotyössä. Kurssilla on käsitelty esim. eettisyyden tarkoitusta hoitotyössä ja miten olla ammatillinen. Sitten on ollut englantia ja ruotsia, ammattisanastoja. Päätöksentekeminen kliinisessä hoitotyössä ja kliininen osaaminen hoitotyössä, jossa ollaan käsitelty mm. kädentaitoja kirurgisella puolella. Parhaiten mieleen on jääneet kliiniset kurssit, joissa pääsi kanyloimaan.

Työelämä on läsnä opinnoissa ja olen työskennellyt opintojen ohella kotihoidossa lähihoitajana ja tulen jatkamaan siellä sairaanhoitajana. Valmistumisen jälkeen voi työskennellä mm. päivystyksessä, leikkausosastolla, teho-osastolla, terveyskeskuksessa, laboratoriossa. Työllistymismahdollisuudet ovat todella laajat sairaanhoitajilla. Valmistumiseni jälkeen saatan jäädä hetkeksi Lappiin ja sitten suunnata pk-seudulle. Haluaisin leikkausosastolle töihin leikkaussalihoitajaksi tai anestesiahoitajaksi. Opintojen antamat eväät työelämää ajatellen ovat olleet todella hyvät, näillä pärjää pitkälle.

Suosittelen Lapin AMKia opiskelupaikaksi. Lapissa on kaunista ja rauhallista ja Lapin AMK on varma valinta, jos haluaa yksilöllistä opetusta ja turvallisen ympäristön. Suosittelen myös sairaanhoitajaopintoja, töitä löytyy aina.

Viphusa Karjalainen, sairaanhoitajaopiskelija, Kemi