kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Haluan myös tulevaisuudessa työskennellä Lapissa

Haluan myös tulevaisuudessa työskennellä LapissaHanna-Riikka opiskelijatarina 400x300.jpg
Rakastan liikkumista ja liikuntaa, joten halusin sen olevan osa tulevaisuuteni ammattia. Tykkään myös asiakkaiden kanssa työskentelystä, joten tämä ala oli juuri oikea. Valmistuin lukiosta ylioppilaaksi keväällä 2019. Enkä hakenut muualle kuin Lapin AMKiin opiskelemaan, sillä halusin asua mahdollisimman lähellä kotiseutujani ja Lappi on ihana paikka asua.

Aloitin fysioterapeutin opintoni syksyllä 2019. Muutin Rovaniemelle Sodankylästä ja haluan asua ja opiskella Lapissa sillä kotiseutuni ja läheiseni ovat lähellä. Lappi on kotini ja tuntuisi oudolta asua paikassa, jossa talvella ei oli -20 astetta päivittäin tai jossa ei ole kaamosaikaa. Haluan myös tulevaisuudessa työskennellä Lapissa, joten Lapin AMK antaa mahdollisuudet oppia paremmin juuri Lapin fysioterapiasta, esimerkiksi välimatkojen myötä, etäkuntoutuksesta.

Rovaniemi on minusta monipuolinen ja kaikki huomioon ottava opiskelijakaupunki. Täällä voi niin rillutella ja rellestää, mutta löytyy myös mahtavat mahdollisuudet esimerkiksi kilpaurheilla opintojen ohessa. Tänne on muodostunut omanlainen Rollo-perhe opiskelijaystävistä, joille voi jakaa niin huolet kuin ilot. Lappilaiset ovat leppoista porukkaa, niin täällä on mukava olla. Rovaniemi on myös kuitenkin paikka, josta löytyy tarvittavat palvelut, onhan se Lapin pääkaupunki.

Opiskelussa on ollut sekä helpompia että haastavampia jaksoja, mutta se on mukavaa vaihtelua. Joskus kun on 100 ja 1 kouluasiaa hoidettavana, mutta sitten kun on vain se 2 asiaa niin siitä osaa nauttia. Haastavampien aikojen avulla myös oppii ja kasvaa ihmisenä. Fysioterapeuttiopinnoissa kursseja on laidasta laitaan, on ryhmäliikunnanohjausta, hierontaa, anatomiaa, englantia, viestintää ja lihastestausta jne. Jo 1,5 vuodessa on kerennyt olla niin paljon mielenkiintoista asiaa, että on vaikea eritellä. Kurssien kokonaisuus on mahtava ja sitä kauttahan meistä tuleekin kokonaisvaltaisia fysioterapeutteja. Opiskelu koostuu sekä luennosta, käytännönharjoitteluista, projekteista ja työharjoitteluista. Ensimmäisen puolen vuoden aikana meillä oli kaksi päivää kestänyt harjoittelu, jossa seurattiin fysioterapeutin työtä. Se kokemus oli minulle silmiä avaava ja samalla tajusin alkusyksyn väsymyksestä huolimatta, että tämä on minun ala ja joka kerta kun mietin sitä harjoittelua, niin saan lisämotivaatiota opiskella enemmän ja paremmin, sillä haluan olla fysioterapeutti tulevaisuudessa.

Lapin AMKin tilat ovat fysioterapian opiskelulle hyvät ja yleisesti ympäristö on ihanan rauhallinen ja siisti. Koko Campus Borealis 2 on mahtava oppimisympäristö fysioterapeuteille, siltä löytyy niin paljon kaikkea ja siellä on hyvät mahdollisuudet opiskella hyppytunneilla plinteillä/kuntosalilla/liikuntasalissa. Erityisesti kursseista on jäänyt mieleen motorisen kehityksen kurssi. Asia oli minulle todella puuduttavaa ja raskasta luettavaa luentomateriaaleista, mutta kun saimme sitten tehdä siitä itsenäisesti projektin niin se asia muuttuikin helpommaksi ja tekemällä oppii. Me teimme projektin niin, että otimme kuvia vauvasta vaariin ja julkaisimme ne Instagramissa, kukin omalla tilillään ja kuvatekstiin kirjoitimme kuvan kertomasta motorisen kehityksen vaiheesta. Tähän asti parasta on ollut klinikkaharjoittelu, joka meillä on nyt toisen vuoden syksyllä marras-joulukuussa. Siinä pääsee oikeasti työnmakuun oikeiden asiakkaiden kanssa. Samalla myös pääsee hyvin toimimaan työyhteisönä luokkakavereiden kanssa.

Valmistumiseni jälkeen voin työskennellä fysioterapeuttina, niin yrittäjänä kuin esimerkiksi sairaalassa tai työterveydessä. Työelämän läsnäolo opinnoissa tulee esiin työharjoitteluiden kautta, joita meillä alkaa olla toisen vuoden keväältä lähtien. Haluaisin valmistumiseni jälkeen jäädä Lappiin, sillä perheeni on täällä, mutta olen myös valmis ottamaan haasteita vastaan ja käydä vauhtimutkan etelässä. Luulen kuitenkin, että tulen ainakin palaamaan tänne, jos en tänne heti jää. Uramahdollisuuksien osalta yrittäjyys on aina kiehtonut minua, joten sen aion toteuttaa jossain vaiheessa, mutta pidän vielä kaikki ovet avoinna ja harjoittelujen kautta tutustun erilaisiin työllisyysmahdollisuuksiin, joita alalla on paljon.

Suosittelen Lapin AMKia opiskelupaikaksi, sillä se on ihanan pieni ja lyhyessä ajassa kotoisaksi tullut paikka. Jos haluaa tulevaisuudessa tehdä Lapissa töitä niin Lapin AMK antaa mahdollisuuden jo opintojen aikana tutustua työmahdollisuuksiin ja täällä pystyy parhaassa tapauksessa hyödyntämään Lappia ja esim. sen arktisia olosuhteita opinnoissa. Omaa opintolinjaani suosittelen, sillä fysioterapia on tulevaisuuden ala, jos vain on sille tekijöitä, jotka vievät alan sanomaa eteenpäin. Fysioterapiassa myös yhdistyy hyvin ihmiskehon osaaminen, liikunta ja asiakas työskentely, joten opinnot ei jätä varmasti ketään kylmäksi. On myös mainittava, että tällä alalla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja opintojen jälkeen erikoistua, että en itsekkään vielä tiedä kaikkia ja sepäs vasta onkin viehättävää!

Hanna-Riikka Huttunen, fysioterapeuttiopiskelija, Rovaniemi