kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Esillä kuvataiteilijoiden sisäiset minät
Blogikirjoitukset

Esillä kuvataiteilijoiden sisäiset minät

29.11.2023 9:00

Moi, olen Akseli. Opiskelen kuvataidetta toista vuotta Torniossa. Tällä hetkellä olen työstämässä luokkani 3D-kurssin ryhmänäyttelyä, joka kantaa nimeä Sisäiset Minämme.

Sisäiset minämme on 2. vuoden kuvataideopiskelijoidemme järjestämä 3D-näyttely, joka paljastaa miltä sisäiset olemuksemme näyttävät. Miten näemme itsemme? Mitä tuomme muille nähtäväksi? Mitä piilotamme muilta? Näitä kysymyksiä jokainen pohtii. Itse on ainoa, joka tietää miltä oikeasti tuntuu. Aina tunteet eivät kuitenkaan ole yksinkertaisia ja helposti tulkittavia. Nyt kuitenkin me kuvataideopiskelijat olemme parhaamme mukaan tulkinneet sisäistä minäämme tuodaksemme sen päivänvaloon.

Blogikuvitus_Sisaisetminamme.jpg 

Tämä on luokkamme toinen näyttely. Näyttelyn järjestäminen ei siis ole enää täysin vieras asia meille. Tällä kertaa oli kuitenkin voitettavana uudenlaisia haasteita. 3D-mallintaminen oli minulle vielä melko vieras asia kurssin alussa. Näyttelyyn mennessä pitää saada aikaiseksi valmista jälkeä, jota uskaltaa tuoda esille yleisön eteen. Aika pelottavaa. Itsestäni on tuntunut siltä, että olen saanut Blender 3D-mallinnusohjelman käytöstä kiinni hyvin nopeasti. Tietenkin se on vaatinut minulta hieman kärsivällisyyttä ja on aiheuttanut turhautumistakin, mutta yllättävän hyvin on mennyt.

Teoksen ideointi oli sulava prosessi - tuntui, että koko homma vain juolahti mieleeni tyhjästä. Ajattelin aluksi, että teoksesta tulisi huono, mutta olen ylpeä siitä, mitä olen saanut tähän mennessä tehtyä!

Luokallamme on ollut erilaisia haasteita matkan varrella: Osalla kesti kauemmin löytää idea. On ollut ongelmia aikatauluttaa 3D-tulostimen aikoja, sillä printtaus kestää kauan. Osalle Blenderin opettelu ei käynytkään niin helposti, kun taas toisille Blender on tuttu tekotapa. 

Täältä voit katsoa työryhmämme tunnelmia videon muodossa ennen avajaisia. 

Sisäiset minämme avajaiset ovat 7.12.2023 klo 14.00.

Näyttelyn pääsee näkemään paikan päällä

  • Kemin sarjakuvakeskuksella 7.12.2023 - 17.1.2024
  • Kosmos-talossa Kemissä (Lapin AMK, Tietokatu 1) 18.1.2024 alkaen

ja verkossa osoitteessa https://sisaisetminamme.wixsite.com/sisaiset-minamme

Blogiteksti: Akseli Karhula, kuvataiteen opiskelija

Kuva: Lee Mäntyniemi