kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Askel kohti unelmia

Askel kohti unelmiaJessika opiskelijatarina 300x400.jpg
Olen ollut pienestä asti hyvin liikunnallinen ja harrastanut kilpaurheilua aktiivisesti, joten liikunta-alan valikoituminen tuntui omalta vaihtoehdolta.

Ylä-asteen alusta saakka unelmani on ollut työskennellä joskus liikunnanopettajana. Lukiossa opinto-ohjaajani kuitenkin suositteli hakemaan ensin ammattikorkeakouluun opiskelemaan liikunnanohjaajaksi, sillä reitti sitä kautta liikuntapedagogiikan opintoihin olisi myös mahdollinen. Toiseksi hakuvaihtoehdoksi heti Jyväskylän liikuntapedagogiikan jälkeen nousikin Rovaniemen liikunnanoh-jaajaopinnot, jonne pääsin ensimmäisellä yrittämällä. Koska paikka Jyväskylään ei auennut, päätin tarttua mahdollisuuteen ja ottaa askeleen kohti unelmiani.

Epäröinnistä huolimatta lähteminen Rovaniemelle kannatti, sillä sain viettää siellä kolme unohtumatonta opiskeluvuotta.

Opiskelu Lapin AMK:ssa on ollut kiinnostavaa, joustavaa ja innostavaa. Unohtamatta haasteita sekä omalle epämukavuusalueelle menemistä. Yhteishenki opiskeluryhmän ja koko Liivan kesken oli aivan mahtava. Avoin ja tiivis ryhmä ympärillä antoi motivaatiota kouluhommien puskemiseen sekä jaksamista kaamoksen keskellä. Koulussa opettajien ja oppilaiden välinen vuorovaikutus on rentoa ja opettajille voi mennä juttelemaan todella matalalla kynnyksellä.

Opintojen suunnittelussa otettiin hyvin huomioon henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opetussuunnitelmassa olevien opintojen lisäksi Liivalla on mahdollista tehdä opintoja avoimen yliopiston puolelta, joten suoritin kasvatustieteen perusopinnot avoimen yliopiston tarjonnasta. Se mahdollisti valmistumiseni kolmessa vuodessa.

Työharjoitteluihin pääsi itse vaikuttamaan ja niitä oli mahdollista hyväksilukea aikaisemmalla työkokemuksella. Hyväksiluin ensimmäisen vuoden harjoittelun, sillä minulla oli jo paljon kokemusta lasten liikunnan ohjaa-misesta. Toisen vuoden harjoittelun suoritin Ounasvaaran lukiossa ja kolmannen vuoden harjoittelun Lapin urheiluakatemiassa yleisurheilun lajiryhmässä. Näistä harjoitteluista sain paljon kokemusta tulevaisuuden työelämää ajatellen sekä vahvistuksen olevani liikunta-alalla oikealla polulla.

Valmistumisen jälkeen hain jatko-opiskelemaan liikuntapedagogiikan maisterivaiheeseen, johon liikunnanoh-jaajatutkinnon suorittanut voi hakea. Valmistumiskevään aikana varmistin myös osa-aikatyön Oulun Pyrinnöl-lä nuorten yleisurheiluryhmien valmentajana sekä ohjaajana. Valmennustyön on tarkoitus jatkua syksylle sekä siitä eteenpäin, ja laajentua yksilövalmennukseen sekä mahdollisesti kokopäiväisempään työskentelyyn.

Tulevaisuuden työhaaveeni liittyvätkin vahvasti liikunnanopettajan sekä urheiluvalmentajan työn yhdistämiseen. Tiedän sen olevan haastava yhtälö, mutta liikunnanohjaajaopintojen aikana sain paljon itseluottamusta ja uskoa haaveiden toteuttamiseen.

Liikunnanohjaajan tutkinto on antanut minulle avaimia työelämään ja valmistanut minut monipuolisesti kohtaamaan työelämän haasteita. Koulutus on ollut ensimmäinen askel kohti unelmiani. Olen oppinut tähtää-mään korkealle ja kehittämään jatkuvasti itseäni. Lisäksi mukaan on tarttunut elinikäisiä ystäviä ja mikä parasta, olen saanut tehdä harrastuksesta ammatin.

- Jessika Raudaskoski, Liikunnanohjaaja