kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Ala on työllistänyt hyvin jo opintojen aikana

Ala on työllistänyt hyvin jo opintojen aikanaValmistuttuani lukiosta päätin hakea Lapin ammattikorkeakouluun opiskelemaan konetekniikan insinööriksi, koska koneet ja etenkin kaivosala kiinnostivat minua.

konetekniikka kuva.jpg

Olin aiemmin työskennellyt Kittilässä kaivoksella ja minulla on myös sukulaisia, jotka ovat töissä täällä Lapissa. Sen vuoksi muuttaminen Espoosta Kemiin ei ollut minulle ongelma ja muutenkin vaihtelu vain virkistää. Kemi on opiskelupaikkakuntana pieni, mutta silti täältä löytyy hyvin opiskelijan kaipaamat palvelut. Lapin AMK itsessään opiskelupaikkana oli minulle positiivinen yllätys.

Konetekniikan opinnot ovat olleet mielenkiintoisia. Ensimmäisen vuoden loppupuolella valitsemme suuntautumisen, joka omalla kohdallani on kaivosala. Kaksi ensimmäistä vuotta opinnoissa ovat kuitenkin yhteisiä perusopintoja ja kolmantena vuonna vasta aloitetaan suuntautuvat opinnot. Opintoihin kuuluu myös käytännönläheisiä projekteja ihan opintojen alkuvaiheesta lähtien. Se tarkoittaa sitä, että käymme ensin läpi teoriaa, jonka jälkeen siirrymme toteuttamaan asiat käytännössä. Minua on opinnoissa kiinnostanut varsinkin suunnittelupuoli ja suunnitteluohjelmistojen käyttö.

Opintoihin kuuluvat harjoittelut suoritetaan pääasiassa kesäisin kesätöiden yhteydessä palkallisina. Kemissä tehtaat rekrytoivat paljon opiskelijoita töihin, mutta töiden saamiseen vaikuttaa myös oleellisesti oma aktiivisuus. Tehtaiden lisäksi myös kaivokset työllistävät esimerkiksi kunnossapitotehtäviin. Itse olen työllistynyt hyvin jo opintojen aikana ja tulevana kesänä työskentelen toista kertaa terästehtaalla tuotantopuolella. Valmistumisen jälkeen konetekniikan insinööri voi työllistyä muun muassa työnjohtotehtäviin, suunnittelutehtäviin tai teollisuusinsinööriksi.

Suosittelen konetekniikan alaa myös muille, sillä se tarjoaa hyvät työllistymismahdollisuudet ja on kaikin puolin monipuolinen ala. Itse ainakin koen tämän hyväksi koulutukseksi ja opiskelun mieluisaksi. Koulutusohjelmaan kuuluu paljon hyviä kursseja ja koulusta löytyy myös hyvät ja ammattitaitoiset opettajat.

 

-Niko Valvimo, konetekniikan insinööriopiskelija