kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / AVIA17 –harjoitusmediasta päivää!

AVIA17 –harjoitusmediasta päivää!

17.11.2017Mia Lukkarila, restonomiopiskelija monimuotokoulutuksessa

Restonomiopintojen aikana olen päässyt tutustumaan matkailutoimijoihin laajasti, mutta harvemmin on päivä vierähtänyt paloasemalla. Olin yksi viidestä restonomiopiskelijasta, joka sai osallistua AVIA17-kriisitoiminta-harjoitukseen Kemissä ja Keminmaassa.

Opettajamme Kati Koivunen lähestyi meitä sähköpostitse ja tiedusteli halukkuuttamme osallistua suureen harjoitukseen median edustajina. Kieltämättä aika vieraalle kentälle osittain astuimme, vaikka itselläni onkin taustaa viestinnän parissa.

Itse innostuin ajatuksesta heti. Harvoinhan tällaista tilaisuutta tulee kohdalle. Kun vielä selvisi, että osallistumalla kurssille saisin sisällytettyä projektin opintoihini, vastaukseni oli tietenkin kyllä.

Kokoonnuimme joitakin kertoja verkossa Katin johdolla. Opiskelimme toimittajan työhön liittyviä perusperiaatteita, analysoimme tiedotustilaisuuden kulkua ja pohdimme etukäteen kysymyspatteristoja.

Harjoituspäivänä olimme kaikki hieman hermostuneita. Pian harjoituspeli imaisi meidät mukanaan ja hektinen toimittajan työ alkoi sujua. Haastattelimme, kirjoitimme uutisia ja soittelimme pelastusviranomaisille niin paljon, että osa heistä kieltäytyi antamasta enempää puhelinhaastatteluita.

Rooliin eläytyminen onnistui kaikilta hienosti. Pääsimme kahteen tiedotustilaisuuteen, joissa roolissani ruotsalaisena toimittajana haastattelin viranomaisia englanniksi. Osa meistä oli maltillisempia median edustajia, kun taas osa ns. keltaista lehdistöä hankaline kysymyksineen. Myös kuvataiteen opiskelijat osallistuivat harjoitukseen, ja napsivat kuvia juttujemme tueksi.

Päivä hujahti nopeaa ja oli huikea kokemus meille kaikille. Saimme myös paljon pohdittavaa tuleviin restonomin työtehtäviin. Joskus voimme itse olla vastaamassa toimittajien tiukkoihin kysymyksiin ja miten ne turvallisuussuunnitelmat siellä työpaikalla taas olikaan hoidettu...

mediaryhma418.jpg

Restonomi- ja kuvataideopiskelijat hiillostivat Kemi-Tornion alueen viranomaisia AVIA17-harjoituksen tiedotustilaisuudessa.