kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Tutkinto antaa hyvät lähtökohdat minne vain

Tutkinto antaa hyvät lähtökohdat minne vainVeera Nurmela restonomi 300x400.jpg
Mun nimi on Veera ja opiskelen kolmatta vuotta restonomiksi täällä Rovaniemellä. Tänne Lapin AMKiin hain suoraan lukion jälkeen, ja pääsinkin ensimmäisellä hakukerralla sisälle.

Tähän mennessä opintoihin on sisältynyt todella monipuolisesti kaikkea. Projekteja ja ryhmätöitä tehdään ahkerasti lukuvuodesta toiseen, ja tärkeimpänä oppina niistä jää hyvät ryhmätyötaidot. Teemme paljon yhteistyötä matkailutoimijoiden kanssa: tähän mennessä olen osallistunut Pohjois-Suomen erämessujen ja Kelekkamessujen järjestämiseen, kehittänyt uusia matkailupalvelutuotteita Lapland Safarikselle ja District Rovaniemelle. Olen ollut mukana myös Matkailuparlamentin järjestämisessä. Kaikki projektit ovat opettaneet paljon siitä, mitä vaikkapa tapahtuman järjestäminen oikeasti vaatii ja niiden avulla on päässyt harjoittelemaan tärkeitä työelämän taitoja.

Ensimmäisen harjoitteluni ajan olin tonttuoppaana täällä Rovaniemellä. Opin hurjasti uutta, ja entisenä musiikkilukiolaisena joululauluja tuli laulettua aika paljon. Toisen harjoitteluni ajaksi muutin Ahvenanmaalle, ja olin töissä pienessä museossa. Tuon kesän muistan varmasti lopun ikäni, ja suosittelen ihan jokaiselle harjoittelua vähän kauempana tai vaihtoa ulkomailla. Nyt olen harjoittelussa hotellin vastaanotossa, ja seuraavaksi ajattelin hakeutua markkinointitehtäviin.

Tärkeintä opiskeluaikana on ollut oman polun löytäminen ja sitä kohti rohkeasti meneminen. Opintojen sisältöihin olen saanut itse vaikuttaa osallistumalla erilaisiin projekteihin ja tapahtumiin. Huippuhetkenä mainittakoon RESTO2020 -tietotaitokilpailun voitto yhdessä joukkueeni kanssa. En tiedä vielä mitä haluan tehdä valmistuttuani, mutta onneksi tämä tutkinto antaa hyvät lähtökohdat minne vain. 

Rovaniemi on mulle tuttu paikka ennestään, mutta opintojen ansiosta oon tutustunu aivan mahtaviin tyyppeihin ympäri Suomea! Paikkana Rovaniemi on juuri sopivan kokoinen, täältä löytyy kaikki mitä tarvii ja luonto on lähellä. Ole sinäkin rohkea ja hae opiskelemaan matkailualan moniosaajaksi. Suomen parhaat restonomit löydät Rovaniemeltä!

Veera Nurmela, restonomiopiskelija