kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Käytännönläheinen opiskelu hoitotyön parissa on minun juttuni

Käytännönläheinen opiskelu hoitotyön parissa on minun juttuniheiskanen anna.jpg
Muutin tänne opiskelemaan Kemistä, sillä halusin lähteä hieman isommalle paikkakunnalle. Mielestäni Rovaniemi opiskelukaupunkina on mielestäni ihana! Täällä on kaikki mitä tarvitsee, palvelut löytyvät läheltä ja paikallisliikenne on toimivaa. Rovaniemellä ihmiset ovat lämpimiä ja välittäviä. Luonto on todella kaunis.

Ennen kuin tulin Lapin AMKiin opiskelemaan, valmistuin Kemin Lyseon lukiosta ylioppilaaksi. Minua on aina kiinnostanut hoitotyö ja sellainen ammatti, jossa voin auttaa ihmisiä, siksi valitsin tämän koulutusohjelman ja päädyin tänne opiskelemaan. Olen myös muutenkin pohjoisesta kotoisin, joten minulle oli hyvä vaihtoehto jäädä Lappiin opiskelemaan. Sairaanhoitajan ammatti on ollut unelmani pienestä asti, vaikka en aiemmin olekaan opiskellut tai työskennellyt tällä alalla. Lapissa on hyvät mahdollisuudet harrastaa liikuntaa luonnossa sekä Rovaniemellä on kunnon talvi, josta tykkään. Suosittelen Rovaniemeä opiskelupaikkakunnaksi, sillä meiltä löytyy täältä hyvät puitteet opiskeluun, jokaiselle löytyy varmasti mieluista harrastustoimintaa sekä paljon opiskelijatapahtumia. 

Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta sairaanhoitajaksi ja opinnot ovat olleet tähän asti mielekkäitä, sujuvia ja käytännönläheisiä. Olen tähän mennessä suorittanut lasten-, äitiys ja perheen-, kliinisten taitojen-, sisätautien- ja kirurgisen potilaan hoitotyön kurssit. Nyt meillä on menossa mielenterveys- ja päihdetyön kurssi. Jokaiseen opintojaksoon sisältyy luentoja, käytännönharjoituksia, itsenäistä opiskelua sekä lopuksi kuuden viikon harjoittelu. Esimerkiksi kirurgisen hoitotyön opintojaksolla kävimme alkuun läpi teoriaa ja tutustuimme aiheeseen joko itsenäisesti tai asiantuntijaluennolla. Tämän jälkeen meille järjestettiin työpajoja koulun ENVI –tiloissa eli sairaanhoitajien oppimisympäristöissä. Työpajoissa toimitaan ryhminä ja monesti kierretään rasteja, joissa opettaja on ohjaamassa. Olemme päässeet hyvin hyödyntämään näitä Lapin AMKin tarjoamia oppimisympäristöjä ja olen hyödyntänyt niitä paljon itsenäisestikin, ja mennyt harjoittelemaan koulun tiloihin, jos on ollut vapaata opetuksesta. 

Mieleisin kurssi tähän mennessä on ollut kirurgisen potilaan hoitotyön opintojakso, jossa kurssi oli erinomaisesti toteutettu ja asiantuntijat toivat hyvän lisän opetukseen. Yksi opettajistamme oli myös samaan aikaan työelämässä, joten hän osasi kertoa hyvin ammattimaisia kokemuksia työstään. Opintojen myötä olen saanut todella paljon uusia ystäviä ja opinnot ovat sujuneet hyvin. Opettajat ovat ammattitaitoisia ja työllensä omistautuneita, joten opetus on asiantuntevaa. 

Opiskeluympäristönä Lapin AMK on viihtyisä ja mielestäni on mahtavaa, että opettajatkin muistavat hyvin oppilaiden nimet. En ole opintojen aikana työskennellyt vielä alan työtehtävissä, mutta tarkoituksena on työllistyä ensi kesäksi omalle alalle. Mielestäni Lapin AMKissa saa tasokasta ja hyvää opetusta. Oman koulutusohjelmani opintoja suosittelen kaikille, joilla kiinnostaa käytännönläheinen opiskelu hoitotyön parissa. Jokainen opiskelija huomioidaan ja kaikille huolehditaan harjoittelupaikat, jotta opinnot eivät viivästy.

Valmistumisen jälkeen voin työskennellä kaikenlaisissa sairaanhoitajan töissä, missä vain vaaditaan sairaanhoitajan pätevyyttä. Työllistyä voi siis esimerkiksi julkisella puolella, yksityisellä, sairaaloissa ja ambulanssissa. Valmistumisen jälkeen aion itse jatkaa opintojani ensihoitajaksi. Jo opintojen aikana suoritettavat harjoittelut avaavat hyvin ovia työelämään ja niistä onkin moni opiskelija työllistynyt kesätöihin, sijaisuuksiin tai saanut työpaikan heti valmistumisen jälkeen. Tulevaa työelämää ajatellen nämä opinnot antavat todella hyvät eväät siihen, sillä opinnoista saa hyvän tietopohjan ja harjoitteluissa voi luoda pysyviä kontakteja ja verkostoitua, jota varmasti tulee tarvitsemaan työnhaussa.

- Anna Heiskanen, sairaanhoitajaopiskelija