kuva
pakkasraja.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Uusia opintopolkuja ja yhteisiä opintoja korkeakoulukonsernissa
Oppilaitos tiedottaa
30.8.2017 13:00

Uusia opintopolkuja ja yhteisiä opintoja korkeakoulukonsernissa

LUC 2020 oppimisen sisältöjen kehittämisprojektin projektin tavoitteena on koota Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun olemassa olevista opinnoista Lapin korkeakoulukonsernille yhteisiä, ristiin valittavia opintoja ja tehostaa niiden valintaa.


Opiskelijoilla on tälläkin hetkellä mahdollisuus opiskella opintoja konsernin toisesta korkeakoulusta. Opinnot täytyy ensin hyväksyttää oman korkeakoulun henkilökunnalta omiin opintoihin sopiviksi.


Korkeakoulukonsernin opintoja kutsutaan nimellä LUC-opinnot. LUC-opinnoiksi on tarkoitus löytää kevääksi 50-70 opintopisteen kokoinen opintotarjonta, josta opiskelija voi niin halutessaan valita osaamistaan täydentäviä opintoja. Syyslukukauden LUC-opintotarjontaan on koottu yleisluontoisia verkko- ja monimuoto-opetuksena tarjottavia kokonaisuuksia, joita opiskelijan on helppo valita sivuaineopintoihin tai vapaavalintaisiin opintoihin. Valta-osa opinnoista on tarkoitus tarjota verkko-opintoina, jotta ne ovat mahdollisia suorittaa kaikilla korkeakoulukonsernin kampuksilla.


Opiskelijoita kannustetaan valitsemaan konserniopintoja, jotka ovat joustavasti suoritettavissa ja usein tarjoavat omaan alaan nähden erilaista osaamista. Hankkeen opintojen on tarkoitus sujuvoittaa ja nopeuttaa opiskelijoiden opintopolkuja ja lisätä 55 opintopisteen suorittamista. Projektissa on tarkoitus myös rakentaa luontaisia opintopolkuja, joissa opiskelija valitsee toisessa korkeakoulussa järjestettävistä opinnoista kokonaisuuksia omaan opinto-ohjelmaansa. Tänä vuonna sopivia yhteisiä opintokokonaisuuksia on löydetty muun muassa kesäkurssina toteutetusta pelituotantoprojektista sekä liikunnanohjaaja opiskelijoiden mahdollisuus suorittaa kasvatustieteen perusteet osana tutkinnon vapaavalinnaisia opintoja ja ponnahduslautana hakiessa liikuntatieteelliseen tiedekuntaan liikunnanopettajaksi.


Lisätietoja:
Projektipäällikkö Kaisa Lammi
LUC-opintoluotsi/suunnittelija Laura Ylinampa
LUC maalari.JPG