pakkasraja.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Suomen Mentorit - Rovaniemen pilotti
Oppilaitos tiedottaa

Suomen Mentorit - Rovaniemen pilotti
Mistä on kyse?

Suomen Mentorit on yhdistys, joka pyrkii auttamaan korkeakoulutettuja nuoria työelämään mahdollisimman pian valmistumisen jälkeen. Ideana on tarjota nuorelle kokeneempi mentori, joka tsemppaa ja sparrailee työnhaussa ja auttaa siihen liittyvien solmujen selvittämisessä. Mentoriohjelma perustettiin vastauksena korkeakoulutettujen nuorten korkeille työttömyysluvuille ja siihen, että juuri nämä nuoret jäävät usein ongelman kanssa hyvin yksin.

Pääkaupunkiseudulla vuonna 2013 käyntiin pyörähtänyt mentoriohjelma on nyt laajentunut muuallekin Suomeen. Vuonna 2016 mukaan lähti Oulu, Jyväskylä, Turku, Lappeenranta ja Tampere.

Suomen Mentorit on perustanut Raija Kemiläinen, joka on myös yksi Naisten Pankin perustajista. Yhdistys työllistää kaksi henkilöä, mutta muuten toiminta perustuu täysin vapaaehtoistyölle. Mukana on noin 600 vapaaehtoista mentoria ja yli 1000 nuorta on tähän mennessä saanut itselleen mentorin.

 

 Rovaniemen pilotti

Suomen Mentorit laajentaa toimintaansa Suomen korkeakoulukaupunkeihin, jotta mahdollisimman monella nuorella olisi mahdollisuus mentorointiin.

Pilotti­‐kaupungeissa olemme tehneet yhteistyötä paikallisten toimijoiden ja korkeakoulujen kanssa. Korkeakoulut ovat auttaneet erityisesti tiedottamisessa opiskelijoille.

Tarvitsemme apua myös mentorien mukaan houkuttelussa ja pyydämmekin kaikkia osallisia kertomaan toiminnasta eteenpäin tutuille ja pyytämään mentoriksi sopivia henkilöitä mukaan.

Rovaniemen pilottiin etsitään noin 20 mentori-aktori-paria. Ohjelman aloitustilaisuus tulee olemaan toukokuussa 9.5. Virallinen haku järjestetään huhtikuussa. Ilmoitamme tarkemman aikataulun pian.

Haku ohjelmaan tapahtuu Suomen Mentorien sivuilla hakulomakkeen kautta.

Ohjelmassa mukana oleminen tarkoittaa, että aktori ja mentori sitoutuvat tapaamaan toisiaan vuoden ajan, noin kerran kuussa. Tarkoitus on tämän vuoden aikana selkeyttää nuoren tavoitteita työelämässä ja saada hänet työllistymään omaa osaamista vastaaviin töihin.

Suomen Mentorit järjestää vuoden aikana myös muutaman tapaamisen koko ryhmän kesken, kattavat ohjeet ja ideoita mentoroinnin tueksi sekä oman Facebook-­‐ryhmän jossa ohjelman osallistujat voivat keskustella ja jakaa tietoa keskenään.

 

Kriteerit

Aktoreiksi etsitään alle 32-vuotiaita, vastavalmistuneita tai pian valmistuvia korkeakouluopiskelijoita (yo ja ammattikorkeat), jotka etsivät töitä. Haluamme ensisijaisesti tarjota mentorin työttömälle nuorelle, mutta myös muussa kuin oman alan työssä olevat nuoret ovat saaneet mentorin.

Mentorilta toivotaan korkeakoulututkintoa (koska aktorimmekin ovat korkeasti koulutettuja), usean vuoden työkokemusta ja esimies-,johto- tai asiantuntijatehtävissä toimimista. Toiveena on yhdistää pitkänlinjan konkari uraansa vasta aloittavan nuoren kanssa.

Toiminta on kaikille osallistujille täysin maksutonta.

 

Lisätietoja

www.suomenmentorit.fi

Heidi Honkamaa,
Projektikoordinaattori
0505274700
heidi.honkamaa@suomenmentorit.fi

Laura Ihamuotila,
Toiminnanjohtaja
0405415988
laura.ihamuotila@suomenmentorit.fi