kuva
pakkasraja.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Meriroskahaaste
Oppilaitos tiedottaa
16.1.2018 8:00

Meriroskahaaste

Osallistu Meriroskahaasteeseen: parhaille ratkaisuille tuntuva palkintopotti.Meriroskahaaste-kilpailu on nyt käynnistynyt. Etsimme kilpailussa ratkaisuja, jotka vähentävät Itämereen päätyvän roskan määrää. Kilpailu on kaikille avoin, ja sen voittaja tai voittajat saavat yhteensä 32 000 euroa ratkaisunsa toteuttamiseen.

Meret pursuavat roskaa. Suurin osa siitä on peräisin maalta. Itämeren roskasta valtaosa on muovia. Nykyisellä tahdilla vuonna 2025 merissä on kiloa muovia jokaista kolmea kalakiloa kohti. Meriroska on luonnolle tuhoisaa ja tappaa vuosittain miljoonia eläimiä.

Ota haaste vastaan ja keksi ratkaisu Itämeren roskaantumiseen. Meren roskaantumista estäviä ideoita voi ilmoittaa kilpailuun osoitteessa http://meriroskahaaste.fi. Kilpailun järjestää Suomen ympäristökeskus.

Ratkaisu voi liittyä esimerkiksi ihmisten käyttäytymisen muutokseen, kiertotalouteen, tuote- ja pakkaustekniikkaan tai johonkin muuhun Itämeren roskaantumisen kannalta merkittävään asiaan. Ratkaisun ei ole siis pakko olla teknologinen, vaan se voi olla esimerkiksi uudenlainen, fiksu tapa toimia.

Miten osallistut?

Ilmoittaudu Meriroskahaaste-kilpailuun jättämällä ratkaisusi kilpailun verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella 15.4.2018 mennessä.

Meriroskahaaste on kaikille avoin kilpailu. Meriroskahaasteeseen voi osallistua yksin tai ryhmässä. Ryhmän eli tiimin enimmäiskokoa ei ole määritelty. Osallistuja voi olla organisaatio tai luonnollinen henkilö. Kilpailuun osallistuvassa tiimissä voi olla eri alojen osaajia.

Mitä nyt kannattaa tehdä?

• Tutustu Meriroskahaasteeseen ja kilpailun ilmoittaumisohjeisiin osoitteessa http://meriroskahaaste.fi.
• Seuraa ja kommentoi kilpailua sosiaalisessa mediassa tunnisteella #meriroskahaaste.

• Liity Facebookissa ryhmään Meriroskahaaste: Tiimitori (https://www.facebook.com/groups/meriroskahaaste/). Ryhmästä löydät muita haasteesta kiinnostuneita ja tiimikumppaneita.

• Tärkeimpänä: ala kehittää ratkaisua ja ilmoita se kilpailuun!

Toivottavasti kuulemme ratkaisustasi!

Parhain terveisin
Laura ja Maria

http://meriroskahaaste.fi/
#meriroskahaaste

Oppimo vastaa Meriroskahaasteen viestinnästä kilpailun mahdollisille osallistujille.