kuva
pakkasraja.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Meriroskahaaste
Oppilaitos tiedottaa
27.2.2018 12:00

Meriroskahaaste

Osallistu Meriroskahaasteeseen: parhaille ratkaisuille tuntuva palkintopotti


Meriroskahaaste-kilpailu on nyt käynnistynyt. Etsimme kilpailussa ratkaisuja, jotka vähentävät Itämereen päätyvän roskan määrää. Kilpailu on kaikille avoin, ja sen voittaja tai voittajat saavat yhteensä 32 000 euroa ratkaisunsa toteuttamiseen.

Ota haaste vastaan ja keksi ratkaisu Itämeren roskaantumiseen. Meren roskaantumista estäviä ideoita voi ilmoittaa kilpailuun osoitteessa http://meriroskahaaste.fi. Kilpailun järjestää Suomen ympäristökeskus.

Ratkaisu voi liittyä esimerkiksi ihmisten käyttäytymisen muutokseen, kiertotalouteen, tuote- ja pakkaustekniikkaan tai johonkin muuhun Itämeren roskaantumisen kannalta merkittävään asiaan. Ratkaisun ei ole siis pakko olla teknologinen, vaan se voi olla esimerkiksi uudenlainen, fiksu tapa toimia.

Miten osallistut?

Ilmoittaudu Meriroskahaaste-kilpailuun jättämällä ratkaisusi kilpailun verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella 15.4.2018 mennessä.

Meriroskahaaste on kaikille avoin kilpailu. Meriroskahaasteeseen voi osallistua yksin tai ryhmässä. Ryhmän eli tiimin enimmäiskokoa ei ole määritelty. Osallistuja voi olla organisaatio tai luonnollinen henkilö. Kilpailuun osallistuvassa tiimissä voi olla eri alojen osaajia.

Mitä nyt kannattaa tehdä?

Mikä meriroska?

Meret pursuavat roskaa. Suurin osa siitä on peräisin maalta. Itämeren roskasta valtaosa on muovia. Nykyisellä tahdilla vuonna 2025 merissä on kilo muovia jokaista kolmea kalakiloa kohti. Meriroska on luonnolle tuhoisaa ja tappaa vuosittain miljoonia eläimiä.

Toivottavasti kuulemme ratkaisustasi!

Parhain terveisin
Laura ja Maria

http://meriroskahaaste.fi/
#meriroskahaaste