IMG_1066.JPG
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Työelämälle / Tutkimus ja kehitys / Uuselintarvikkeet / Seminaarit

Menneet tapahtumat

Joensuu 24.11.2016

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ylitarkastaja Anna Mizrahi puhui luonnonkasvien uuselintarvikeasioista Joensuussa Valtakunnallisilla luonnontuotepäivillä.

Katso tallenne tästä linkistä.

Rovaniemi 26.5.2016

Päivän aikana perehdyttiin luonnonkasvien käyttöön uuselintarvikelainsäädännön näkökulmasta mm. maa- ja metsätalousministeriön kaupallisen neuvoksen Leena Mannosen opastamana. Seminaarissa käsiteltiin myös luonnonkasvien pitkäaikaisen ravintokäytön vaikutuksia, joista kertoi yleisölle farmakologian emeritusprofessori Olavi Pelkonen Oulun yliopistolta. Olavin työhistoriaan kuuluu mm. työskentely kasviperäisten elintarvikkeiden toksikologian asiantuntijana Euroopan elintarviketurvallisuusvirastossa.

Katso seminaaritallenne tästä linkistä.

Tampere 21.4 2016

Seminaarin teemoja olivat luonnonkasvien elintarvikekäytön mahdollisuudet lainsäädäntö huomioiden sekä luonnonkasvien turvallisuuden arviointi. Perusteita sille, miksi toiset kasvit ovat elintarvikekäytössä turvallisempia kuin toiset, avasi kuulijoille farmaseuttisen tiedekunnan dosentti Yvonne Holm Helsingin yliopistolta. Luonnonkasvien käyttömahdollisuuksista puhumassa oli  erikoistutkija Eila Järvenpää Luonnonvarakeskuksesta. Sekä Yvonne että Eila toimivat asiantuntijoina myös uuselintarvikelautakunnassa.

Katso seminaaritallenne tästä linkistä.

Mikkeli 8.3.2016

Seminaarin teemana oli luonnonkasvien käyttö ihmisravintona sekä käyttöhistorian todentaminen. Luonnonkasvien perinteisestä ravintokäytöstä Suomessa ja muualla Euroopassa kertoi tilaisuudessa kasvitieteen professori Sinikka Piippo Helsingin yliopistolta. Käyttöhistorian todentamistavoista ja muista uuselintarvikelainsäädäntöön liittyvistä kysymyksistä puheenvuoron käytti puolestaan Eviran ylitarkastaja Sanna Viljakainen.

Katso seminaaritallenne tästä linkistä. (Varsinainen ohjelma alkaa videolla kohdassa 11:30.)