kilpisjärven sääski.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Työelämälle / Tutkimus ja kehitys / Lapin luonnontuotteet / Tapahtumat

Lapin AMKin Työhyvinvointipäivä 12.10.2016

Lutunen-hanke osallistui Lapin ammattikorkeakoulun henkilökunnan ja opiskelijoiden työhyvinvointipäivään tuottamalla päivän ohjelmaan kaksi luonnontuoteaiheista luentoa. Luentonauhoitukset ovat katsottavissa alla olevista linkeistä.

Marjojen terveysvaikutukset
Erikoistutkija Pirjo Mattila, Luonnonvarakeskus

Terveellinen smoothie-välipala, makumaailman luominen
Yrittäjä Hannamari Rahkonen (http://hannamarirahkonen.fi/yellowmood/)

Lutusen toimesta Tyhy-päivään osallistuvat pääsivät myös itse maistamaan Lapin luonnontuotteita sisältäviä terveellisiä pehmelöitä Hannamarin emännöimässä smoothiebaarissa. Järjestelyistä vastasivat Lapin AMKin agrologiopiskelijat.

Pehmelöbaari Lapin AMKin Tyhy-päivässä 12.10.2016

Ranuan Hillaseminaari 5.8.2016

Elokuussa järjestettiin Ranualla järjestyksessä jo viides Hillaseminaari. Tilaisuuden tavoitteena oli avata hillaan ja hillanlehteen liittyvää tietoa alan asiantuntijoiden kanssa. Mukana oli tietoa alan kasvavasta kysynnästä ja paineista saada keruutuotteita Lapin luomukeruualueelta. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Lutunen-hanke, Luonnonvarakeskus sekä Ranuan kunta.

 

Luonnontuotteet elintarvikemarkkinoilla -seminaari 26.5.2016

Rovaniemellä järjestettiin toukokuussa luonnontuotteiden elintarvikekäyttöä käsitellyt seminaari. Päivän aikana perehdyttiin luonnonkasvien käyttöön uuselintarvikelainsäädännön näkökulmasta mm. maa- ja metsätalousministeriön kaupallisen neuvoksen Leena Mannosen opastamana. Seminaarissa käsiteltiin myös luonnonkasvien pitkäaikaisen ravintokäytön vaikutuksia, joista kertoi yleisölle farmakologian emeritusprofessori Olavi Pelkonen Oulun yliopistolta.


Seminaaritallenne ja materiaalit löytyvät täältä. Tilaisuus järjestettiin hankeyhteistyönä.
lutunen logo.png