kuva
Lapin AMK työelämälle banneri net.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Työelämälle / Tutkimus ja kehitys / Lapin luonnontuotteet / Selvitykset
Selvitykset

 

Mikrobiologiaa.jpg

Tutustu lähemmin pihkauutteen mikrobiologiaan!

 

Maarianheinät

Selvityksessä perehdytään Hierochloë –suvun eli maarianheinien taksonomiaan, ominaisuuksiin, kasvupaikkoihin, käyttömuotoihin sekä niillä maustettavaan Zubrowka vodkaan Puolassa.

 

Metsänomistajuus ja jokamiehenoikeudet

Lyhyt yhteenveto tutkimuksista ja selvityksistä, jotka on tehty jokamiehenoikeuksista ja niihin liittyvästä asenneilmastosta. Tarkoituksena on antaa selvennystä erilaisiin haasteisiin, kun esimerkiksi keskustellaan ja pohditaan jokamiehenoikeuksien rajoja luonnonantimien keruun tehostuessa.

 

Pihkauutteen mikrobiologiaa

Pihkauutteen antimikrobista tehoa arvioitiin mikrobikasvuston ja pihka-kasviöljy-seoksen vuorovaikutuksella. Tutkimuksessa havaittiin seoksen selvästi ehkäisevän gram-positiivisten bakteerien kasvua.

 

Sekundaariyhdisteet mustikan ja puolukan puristekakuissa

Selvityksessä on koottu neljä aihetta käsittelevää tutkimusta tiiviiksi koosteeksi. Linkkien kautta voi tutustua tutkimuksiin tarkemmin.

 

Selvitys viestintäkäytänteistä

Lapin luonnontuotealan opettajien ja yrittäjien viestintäkäytänteiden selvityksellä haettiin vastauksia kysymyksiin, mitä kanavia ja tapoja käytettiin ja mitkä niistä koettiin tehokkaimmiksi. Tuloksia ollaan hyödynnetty tiedon tuottamisessa hankkeessa.

 

Ureajuurikäävän torjunnassa

Juurikääpä on ajankohtainen vaiva riskialueilla metsänuudistuksessa. Urealiuoksen käyttöä kantokäsittelyssä on tutkittu Keski-Ruotsissa vuosina 1997-1998, kyseistä tutkimusta referoidaan selvityksessä.

Tarvitseko tutkimustietoa luonnontuotteista?

Jätä meille selvityspyyntö luonnontuotteisiin liittyvistä tietotarpeistasi yhteydenottolomakkeella.

Seuraa meitä facebookissa!
Yhteydenotot

Rainer Peltola
puh. 029 532 6429
rainer.peltola@luke.fi

 

Seija Niemi
puh. 040 181 3296
seija.niemiharmaasähköposti.jpg

 

Siiri Seppänen
puh. 040 621 0863
siiri.seppanenharmaasähköposti.jpg