kuva
Lapin AMK työelämälle banneri net.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Työelämälle / Tutkimus ja kehitys / Lapin luonnontuotteet / Asiantuntija-aineisto
Asiantuntija-aineisto

 

 

Arctic Power Berries Anna Ojutkangas ja Eveliina Suoyrjö

Raikkaassa esityksessä kerrotaan lyhyesti yrityksen taustasta ja tuotteista. Liikeideaa, tuotekehittelyä ja markkinointia havainnollistetaan käytännöllisesti ja yrittäjät puhuvat omista kokemuksistaan kansainvälisillä markkinoilla. (29.3. 2017 Uusia tuotteita metsästä – seminaari)

 

Arktinen agroforestry Rainer Peltola, Luonnonvarakeskus (Arktinen kylä)

Tutustu agroforestryyn eli maametsätalouteen. Esityksessä näet agrometsätalouden käytäntöjä, esimerkkejä metsän tuottoarvoista sekä pohdintoja jokamiehenoikeuksista ja lappilaisesta lisäarvosta. (15.11.2017 Ainutlaatuinen Arktinen Lappi - maaseutuseminaari)

 

Hilla ja hillanlehti - Terveydellisesti vaikuttavat ainesosat ja niiden hyödyntäminen Jari Siivari, Fingredient Ltd

Marjateollisuuden ja terveystuotteiden taloudellista merkitystä ja kansainvälinen ulottuvuutta aluksi, sitten siirrytään nimen mukaiseen pääaiheeseen ja lopuksi pohdintaa tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksia. (Hillaseminaari 5.8.2016)

Fingredient.jpg

 

Luomu-Lappi Rainer Peltola, Luonnonvarakeskus

Esityksessä puhutaan luomubrändin vaikutuksesta Lapin maakuntaan. (14.12.2016 Luonnontuotealan teematilaisuus, Lapin ELY-keskus)

 

Luomusertifioinnilla lisäarvoa Eija Vuorela, Yougfour Oy

Kehitystoiminnasta nostetaan esille lähiruoka ja alueellista kehitystä Suomessa. Luomukeruualueita ja metsien käyttömuotoja sivutaan esityksessä, kun puhutaan luomun laadusta ja valvonnasta sekä eri toimijoiden välille kehitettävästä yhteistyöstä. (29.3. 2017 Uusia tuotteita metsästä – seminaari)

 

Luonnontuoteala ja megatrendit Anne Ristioja, Lapin ELY-keskus

Esitys käsittelee ajankohtaisen terveysbuumin ja luonnontuotteiden suhdetta. (14.12.2016 Luonnontuotealan teematilaisuus, Lapin ELY-keskus)

 

Arvoketju-posteri, Detria Oy

Rovaniemeläisen yrityksen arvoketju havainnollistettu Relaxant-jalkavoiteen avulla. (14.12.2016 Luonnontuotealan teematilaisuus, Lapin ELY-keskus)

 

Luonnontuotealan kehitysnäkymät Anne Ristioja, Lapin ELY-keskus

Luonnontuotteita, marjojen ja sienten kauppaantulomääriä, luonnontuotealan yritystoimintaa sekä kehittämiskohteita alalla. (Hillaseminaari 5.8.2016)

 

Luonnontuotteiden pitkäaikaisen ravintokäytön vaikutuksia, Olavi Pelkonen, Oulun yliopisto

Diat alkavat kasveista saatavien lääkeaineiden esittelyllä, josta edetään turvallisuuteen, luonnontuotteiden haittoihin ja uuselintarvikkeisiin. (26.5.2017 Luonnontuotteet elintarvikemarkkinoilla –seminaari)

 

Marjat, elintarvikkeet ja makuelämykset Anu Hopia, Turun yliopisto

Makuverstas, moniaistisuutta ja ruokailuelämyksiä. (Hillaseminaari 5.8.2016)

 

Marjojen satoennusteet ja metsien kannattavuus monimuotoisuuden näkökulmasta Rainer Peltola, Luonnonvarakeskus

Diasarjassa taustoitetaan aihetta marjastuksella, josta siirrytään MASI –projektiin, josta ajankohtaisempi versio on DigiMASI. Metsästä saatavia muita tuotteita ja niiden luontoarvoja esitellään kuten myös arktista lisäarvoa pohjoisilla alueilla. Luonnonvarakeskus 8.3.2018 

 

Metsästä makua mukiin Mirka Olin, Ranolin Oy

Yrityksen Nord-T teebrändistä puhutaan ja yrityksen historiasta. Puheenvuorossa luomusertifointia otetaan jälleen esille ja pohjoisten kasvualueiden erityisyyttä korostetaan suomalaisten luonnontuotteiden laadussa kansainvälisestä näkökulmasta. (29.3. 2017 Uusia tuotteita metsästä – seminaari)

 

Mitä uutta hillasta (ja muista marjoista) Rainer Peltola, Luonnonvarakeskus

Luonnonmarjojen talteenottoa, terveyshyötyjä ja viljelykokeiluja. (Hillaseminaari 5.8.2016)

 

Paljon puhetta pakurista Hannu Piispanen, Pro Pakuri Finland ry

Yhdistystä ja kääpää esitellään napakasti. Pakurin terveysvaikutukset ja merkitys metsänomistajalle ovat puheenvuoron pääaiheina, kuten myös pakurituotannon arvoketju. (29.3. 2017 Uusia tuotteita metsästä – seminaari)

 

Pro Pakuri.jpg

 

Terveyttä pohjoisen luonnosta Miika Jokioinen, Repolar Pharmaceuticals Oy (Arktinen hyvinvointi)

Aluksi esitellään tiiviisti yritystä ja sen alueellisuutta. Yritys käyttää tuotteissaan ja tutkii kuusen pihkaa; esityksessä on myös esimerkkejä kansainvälisestä liiketoiminnasta. (15.11.2017 Ainutlaatuinen Arktinen Lappi - maaseutuseminaari)

Seuraa meitä facebookissa!
Yhteydenotot
Rainer Peltola
puh. 029 532 6429
rainer.peltola@luke.fi

 

Seija Niemi
puh. 040 181 3296
seija.niemiharmaasähköposti.jpg


Siiri Seppänen
puh. 040 621 0863
siiri.seppanenharmaasähköposti.jpg