Lapin AMK työelämälle banneri GOLF.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Työelämälle / Julkaisut / Lapin AMKin julkaisut / Matkailu, ruoka ja luonto
 

 

Opas elintarvikealan yrittäjille luonnonkasvien käytöstä – Luonnontuotealan uuselintarvikekysymykset

  Seija Niemi & Johanna Kinnunen
  Matkailu, ruoka ja luonto 2/2016 • 33 s. • Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-145-0 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  PDF
   
  Luonnontuotealan yrityksissä ja ravintolatoiminnassa käytetään luonnonkasveja laajasti, mutta esimerkiksi ravintoloissa luonnonkasvien käyttö on vielä suhteellisen pientä ja osittain myös satunnaista. Erilaisten selvitysten mukaan yritystoiminnassa käytetään lähemmäs 80 eri luonnosta saatavaa tai viljeltävää luonnonkasvia. Uuselintarvikeasetuksen perusteella monia näistä kasveista ei saa käyttää kaupallisissa elintarviketuotteissa, mutta kansallinen pienimuotoinen käyttö on melko usealle kasville mahdollista.

Tilanne on vaikea yrittäjille, koska tietoa siitä, mitä kasveja elintarvikkeissa voi käyttää, on vaikea löytää. Opas elintarvikealan yrittäjille luonnonkasvien käytöstä on tarkoitettu yrittäjille, jotka toimivat luonnonkasvien parissa. Oppaan toivotaan helpottavan luonnonkasvien käyttöä elintarviketuotannossa selvittämällä uuselintarvikesäädöksiin liittyviä vaatimuksia ja toimintatapoja.