pakkasraja.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Kansainvälinen toiminta / Opiskelijaliikkuvuus / Harjoittelu ulkomailla

Harjoitteluun ulkomaille

 

Lapin AMKin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoihisi kuuluva harjoittelujakso ulkomailla. Harjoitteluvaihtoon ei ole erityistä hakuaikaa, vaan voit toteuttaa harjoittelun opintoihin sopivana ajankohtana.

Harjoittelupaikan opiskelija hankkii pääsääntöisesti itse. Harjoittelupaikkoja voit etsiä mm. internetistä tai sanoma- ja aikakauslehdistä. Hyviä vinkkejä voit löytää myös muiden opiskelijoiden harjoitteluraporteista, joihin voit tutustua kansainvälisessä toimistossa. Alallasi saattaa olla harjoittelupaikkoja eri yhteistyökorkeakoulujen kautta ja näistä saat lisätietoja suoraan kampuksesi kv-koordinaattorilta (ks. Yhteystiedot), sekä Bilateraali kohteista.

Vaihtoon lähtöä on syytä suunnitella hyvissä ajoin. Vaihtoa varten saatu apuraha ei yksin riitä kattamaan vaihtoon liittyviä kuluja, vaan opiskelijan on varauduttava itse rahoittamaan vaihtojaksoaan.

Apurahoin tuetun harjoitteluvaihdon minimikesto on päivälleen kolme (3) kuukautta = 90 päivää ja opintopisteitä tulee kertyä 5 op / kuukausi. Ylemmän AMK-tutkinnon opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä myös lyhyempään vaihtoon.

1.8.2017 alkaen harjoitteluvaihdon minimikesto on kaksi (2) kuukautta = 60 päivää.

Harjoittelun sisältö on syytä suunnitella huolella harjoittelusta vastaavan opettajan kanssa, jotta se vastaa harjoittelulle asetettuja tavoitteita. Ohjausta ja apua vaihtoa varten saat kampuksesi kv-koordinaattorilta sekä kansainvälisestä toimistosta (ks. sivu Yhteystiedot). 

 

Harjoittelukohteet

 

Harjoitteluun liittyvät apurahat, ohjeet ja lomakkeet voivat vaihdella riippuen siitä suuntautuuko harjoittelusi Eurooppaan vai Euroopan ulkopuolelle. Näistä kahdesta harjoittelumuodosta saat lisätietoja sivun ylälaidassa olevista linkeistä. 

 

  • Eurooppaan suuntautuvaan harjoitteluun on mahdollisuus hakea Lapin AMKin matka-apurahaa ja Erasmus -harjoitteluapurahaa.

 

  • Euroopan ulkopuolelle suuntautuvaan harjoitteluun on mahdollista hakea Lapin AMKin matka-apurahaa ja harjoitteluapurahaa. Apurahoja ei makseta EU:n ulkopuolelle omaan kotimaahan.