tyttokuva_banneri_1920x400px.JPG
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Väyläopinnot 30 op

Väyläopinnot 30 op

Lapin ammattikorkeakoulussa on syksystä 2017 lähtien mahdollista opiskella väyläopintoja. Väyläopinnot on tarkoitettu II-asteen tutkinnon suorittaneille ja II-asteella opiskeleville. Koulutusten tarjoamat väyläopinnot edellyttävät soveltuvaa perustutkintoa.

Väyläopintojen laajuus on 30 opintopistettä ja ne ovat Lapin ammattikorkeakoulun koulutuskohtaisesti määriteltyjä ensimmäisen lukuvuoden opintoja. Väyläopinnot tarjotavat mahdollisuuden

  • tutustua ja valmentautua ammattikorkeakouluopiskeluun,
  • kehittää omaa osaamistaan ja ammattitaitoaan sekä
  • aloittaa tutkintotavoitteinen opiskelu.

Väyläopintoihin soveltuvan II-asteen tutkinnon suorittaneet voivat opiskella väyläopinnot 30 op avoimessa ammattikorkeakoulussa. Lisätietoa avoimesta ammattikorkeakoulusta, ilmoittautumisista ja opintomaksuista löydät täältä.

 

II-asteella opiskelevat (Ammattiopisto Lappian, Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston, Lapin urheiluopiston ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opiskelija) suorittavat väyläopintoja erillisopinto-oikeudella samanaikaisesti omien ammatillisten opintojen aikana. Väyläopinnot ajoittuvat pääsääntöisesti ammatillisten opintojen kolmannelle lukuvuodelle. Ilmoittautuminen tapahtuu oman oppilaitoksen opinto-ohjaajalle.