tyttokuva_banneri_1920x400px.JPG
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Tradenomi, liiketalous

Tradenomi (AMK)
Liiketalous


Liiketalouden koulutuksen keskeisenä osaamisalueena on kehittää kansainvälistä liiketoimintaa, uusia liiketoimintamalleja sekä yrittäjyyttä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Opinnoissa tehdään yhteistyötä yritysten kanssa sekä työharjoittelussa ja projektitehtävissä hankitaan monipuolista työelämäosaamista. Suuntautumista tukevia opintoja voi valita myös muilta koulutusaloilta. Tutkintonimikkeesi on tradenomi (AMK) - kansainvälisesti BBA (Bachelor of Business Administration). Tradenomiksi voit opiskella päivä- tai monimuoto-opinnoissa. Päiväopintoihin on haku kevään yhteishaussa ja monimuoto-opintoihin syksyn yhteishaussa.

Tradenomi pystyy osallistumaan varsinaisen toiminnan päätöksenteon lisäksi yrityksen tai muun organisaation toiminnan kehittämiseen. Tradenomit voivat omien vahvuuksiensa ja kiinnostuksensa perusteella työskennellä esimerkiksi teollisuuden, kaupan, terveydenhuollon, pankki- ja vakuutusalan tai valtion ja kuntien eri organisaatioissa. Tradenomilla on valmiudet myös yrittäjyyteen.

Tradenomit voivat omien vahvuuksiensa ja kiinnostuksensa perusteella työskennellä esimerkiksi teollisuuden, kaupan, terveydenhuollon, pankki- ja vakuutusalan, asiantuntijapalvelu- tai muissa kuntien ja valtion eri organisaatioissa.

Rovaniemellä päiväopinnoissa suuntautumisvaihtona on:

- asiakaslähtöinen palveluliiketoiminta (markkinointi) tai
- talousosaaminen liiketoiminnan kehittämisessä (taloushallinto)

Torniossa opiskellaan päiväopinnoissa liiketoimintaa kansainvälisessä toimintaympäristössä suuntautumisvaihtoehtona:

- kansainvälisen markkinoinnin johtaminen tai
- toimitusketjujen johtaminen (logistiikka)

Monimuoto-opinnoissa opiskelu onnistuu joustavasti työn ohessa sekä asuinpaikasta riippumatta. Opiskelua varten tarvitset tietokoneen ja laajakaistaisen internetyhteyden: opinnoissa hyödynnetään laajasti verkko- ja etäopiskelun nykyaikaisimpia mahdollisuuksia. Opinnot ovat pääosin virtuaaliopiskelua (iLinc) sekä itsenäistä työskentelyä moodlessa ja muilla sovelluksilla. Opiskelijalla tulee olla käytössään tietokone, mikrofonilla varustettu headset ja tietoliikenneyhteydet. Virtuaalioppitunnit nauhoitetaan, joten opetustilanteeseen voi palata myös jälkikäteen. Koulutuksessa edellytetään osallistumista seminaaripäiville ja aktiivista osallistumista iLinc-istunnoissa. Monella valmistumista nopeuttaa se, että osan tutkinnosta voi korvata aiemmin hankitulla osaamisella.

Rovaniemellä tammikuussa 2017 alkavat monimuoto-opinnot painottuvat taloushallintoon. Ns. laskentatradenomi–koulutuksessa keskitytään taloushallinnon osaamiseen kehittämiseen unohtamatta kuitenkaan muita tradenomille tärkeitä taitoja. Opiskelija voi vahvistaa urasuunnitelman mukaista osaamistaan vapaasti valittavilla opinnoilla. Opintoihin sisältyy viiden kuukauden harjoittelu. Taloushallintoon suuntautunut tradenomi työskentelee yritysten ja muiden organisaatioiden asiantuntija-, esimies- ja kehittämistehtävissä. Opiskelijat kokoontuvat kaksi kertaa lukuvuodessa seminaaripäiville Rovaniemelle, mutta muutoin opiskelu tapahtuu verkossa.

Torniossa tammikuussa 2017 alkavat monimuoto-opinnot painottuvat kansainvälistyvän liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen. Kansainvälisen liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen suuntautunut tradenomi osaa työskennellä yritysten ja muiden organisaatioiden asiantuntija-, esimies- ja kehittämistehtävissä. Opiskelija osaa toimia verkostoissa ja hallitsee strategisen sekä tuloksellisen johtamisen. Opintoihin sisältyy viiden kuukauden harjoittelu. Koulutus aloitetaan keväällä seminaaripäivillä Torniossa.


Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Eija Rajalin, Tornio
puh. 0400 840 057, eija.rajalinsähköposti harmaa.jpg

Kaisa Lammi, Rovaniemi
puh. 040 142 9036, kaisa.lammisähköposti harmaa.jpg

 

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg
Kysy lisää tai tilaa esite!

 • Tutkinto
  Tradenomi (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot tai monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  210 op, 3½ vuotta
 • Aloituspaikat päiväopinnot
  Rovaniemi 60 ja Tornio 40 (syksy 2017)
 • Aloituspaikat monimuoto-opinnot
  Rovaniemi 25 ja ja Tornio 30 (kevät 2017)
 • Hakuaika
  15.3.-5.4.2017 (Syksy 2017 alkavat opinnot)
 • Valintakokeet
  9.6.2017
Näin osallistut yhteishakuun
loydat_meidat.jpg