tyttokuva_banneri_1920x400px.JPG
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Sosionomi, sosionomikoulutus

Sosionomi (AMK)
Sosionomikoulutus

Sosionomi – laaja-alainen sosiaalialan osaaja

Sosionomi ohjaa ja tukee ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Sosionomilla on hyvät asiakastyötaidot sekä kyky organisoida, suunnitella ja kehittää ammattialaa ja omaa työtä. Sosionomit työskentelevät sosiaalipalveluissa ohjaajina ja esimiehinä.

Opintojen laajuus on 210 op ja kesto 3,5 vuotta. Opinnot etenevät vuositeemoittain. Ensimmäisenä vuonna perehdyt sosiaalialan ammatilliseen toimintaan ja asiakastyöhön. Toisena vuonna voit syventyä ammatillisten osaamistavoitteidesi ja kiinnostuksesi mukaisesti varhaiskasvatukseen, lastensuojeluun, vammaistyöhön ja kuntoutukseen tai aikuissosiaalityöhön. Opintojen loppuvaiheessa opiskelet sosiaalialan palvelujärjestelmää, työyhteisötoimintaa sekä johtamista ja kehittämistä.

Sosionomina (AMK) voit työskennellä esimerkiksi lastensuojelussa, nuortenhuollossa, varhaiskasvatuksessa, vammaistyössä, mielenterveystyössä, päihdetyössä ja maahanmuuttajatyössä sekä ohjaus- ja neuvontatehtävissä esim. sosiaalitoimessa, työhallinnossa, Kelalla ja järjestöissä.

Valmistuttuasi ammattisi voi olla esim.:

- lastentarhanopettaja
- perhetyöntekijä
- lastensuojelun ohjaaja ja kasvattaja
- sosiaaliohjaaja
- palveluohjaaja
- palvelukodin vastaava ohjaaja
- työtoiminnan ohjaaja
- päihdetyöntekijä
- projektityöntekijä
- työvoimaneuvoja

Opiskelu sosiaalialalla on käytännöllistä ja työelämäläheistä. Ammattitaidon kehittymistä tuetaan monipuolisilla oppimistehtävillä, yhteistyöllä työelämän kanssa sekä itseohjautuvuutta tukevalla ohjauksella. Pitkät harjoittelujaksot (yhteensä 45 opintopistettä) syventävät osaamista. Harjoitteluja ja opintoja voit tehdä myös ulkomailla.

Opintojen alussa laadit tuutoropettajasi ohjauksessa henkilökohtaisen, omia oppimistavoitteita tukevan opintosuunnitelman (HOPS), jossa aikaisemmin opiskeltu ja työssä hankittu osaaminen otetaan huomioon opintojen hyväksi lukemisessa ammattikorkeakoulun ja koulutusohjelman ohjeistusten mukaisesti.

Sosionomikoulutus järjestetään päiväopintoina ja monimuoto-opintoina. Päiväopinnot sisältävät kontaktiopetusta ja itsenäistä työskentelyä ryhmissä ja yksin. Opetus järjestetään arkipäivisin. Monimuoto-opinnoissa kontaktiopetusta on 3 – 5 pv/kk ja opiskelussa hyödynnetään verkko-opiskelun mahdollisuuksia. Itsenäisen opiskelun osuus on suurempi kuin päiväopiskelussa.

Lue lisää monimuoto-opinnoista ja aloitusajankohdasta täältä.

Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Heidi Pyyny, Kemi
puh. 050 310 9354, heidi.pyynysähköposti harmaa.jpg
Sari Kähkönen, Kemi
puh. 040 510 4139, sari.kahkonensähköposti harmaa.jpg

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg
Kysy lisää tai tilaa esite!

 • Tutkinto
  Sosionomi (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot tai monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  210 op, 3½ vuotta
 • Aloituspaikat päiväopinnot
  Kemi 60 (Syksy 2017)
 • Aloituspaikat monimuoto-opinnot

  Kemi 35 (kevät 2017)
  Kemi 35 (syksy 2017)

 • Hakuaika
  15.3.-5.4.2017 (syksy 2017 alkavat)
 • Valintakokeet
  5.-7.6.2017 (syksy 2017 alkavat)
Näin osallistut yhteishakuun
loydat_meidat.jpg