tyttokuva_banneri_1920x400px.JPG
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Restonomi, restonomikoulutus

Restonomi (AMK)
Restonomikoulutus

Matkailualan ammattilaiseksi Lapissa!

Matkailuala on nopeasti kasvava ja kehittyvä elinkeino ja merkittävä työllistäjä. Restonomin opinnot tuottavat osaamista matkailu- ja hotelli- ja ravintola-alan muuttuvan työelämän tarpeisiin ja kasvaviin haasteisiin niin arktisessa toimintaympäristössä kuin kansainvälisestikin.
Restonomikoulutuksesta saat laajan ja monipuolisen alan ammattiosaamisen palvelu-, asiantuntija- sekä kehittämistehtäviin kansainvälisessä toimintaympäristössä. Kaikille yhteisissä restonomin ammattiopinnoissa keskitytään alan keskeisiin sisältöihin: alan liiketoimintaosaamiseen, esimiesosaamiseen, käytännön harjoitteluun sekä kielitaitoon. Ennakointi- ja turvallisuusosaaminen ovat vahvoja juonteita opinnoissa. Opinnoissa painotetaan asiakaslähtöistä ajattelutapaa sekä palvelu- ja liiketoimintaosaamista, yrittäjähenkeä ja ympäristövastuullisuutta. Vieraanvaraisuus ja vastuullisuus ovat koulutuksen peruspilareita. Opinnoissa voi suuntautua tapahtumaosaamiseen, palvelukonseptien johtamiseen tai valita englanninkielisiä Experience Design -opintoja. Kansainvälisiin tehtäviin valmentaa myös mahdollisuus opiskella tai suorittaa harjoittelu ulkomailla. Elinkeinoelämän toimeksiannot antavat mahdollisuuden soveltaa teoriatietoa käytännössä ja vahvistavat samalla monikulttuurisen pohjoisen toimintaympäristön tuntemusta ja kontaktiverkostoja. Opinnot kestävät keskimäärin 3,5 vuotta.

 

Restonomin ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

 • markkinointipäällikkö
 • myyntisihteeri
 • hotellipäällikkö
 • ravintolapäällikkö
 • tapahtuma- tai elämyskoordinaattori
 • vastaanottopäällikkö
 • projektipäällikkö
 • projektikoordinaattori
 • yrittäjä tai matkabloggaaja

 

Restonomin monimuoto-opinnoissa opiskelu tapahtuu pitkälti työskentelynä verkkoympäristöjä hyödyntäen. Opiskeluun sisältyy luentoja erilaisia oppimistehtäviä ja tenttejä. Monimuotoryhmillä on tapaamisia muutaman kerran lukukaudessa 2–3 päivän kokonaisuuksina. Lue lisää monimuoto-opintojen toteutuksesta täältä.

 

Opintoja nopeutetusti - Pilotti "Rytinällä restonomiksi"

Syksyllä 2016 alkaa pilottimme Rytinällä restonomiksi, jossa voit halutessasi hyödyntää aiemmin hankittua osaamistasi heti opintojen aloitusvaiheessa. Jos työskentelet yhtä aikaa opintojesi aikana, sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja työpaikallasi työn opinnollistamisena. Näin voit suorittaa opintosi jopa 2–2,5 vuodessa.

Lisätietoja asiasta tuija.syvajarvi@lapinamk.fi

 

Syksyllä 2016 Meri-Lapin alueryhmä

Jos valituissa opiskelijoissamme on syksyllä 2016 runsaasti opiskelijoita monimuotoryhmässä Oulu-Kemi-Tornio alueelta, muodostamme sinne oman alueryhmän. Monimuoto-opetuksen lähipäiviä toteutetaan sekä Kemissä että Rovaniemellä erikseen sovitun aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja asiasta tuija.syvajarvi@lapinamk.fi.

 

MTI tarjoaa opiskelijoille yksilöllisempiä opintopolkuja

Lapin AMKin matkailupalveluiden osaamisalan opinnot kuuluvat Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttiin (MTI), jolloin opiskelijat voivat valita matkailualan opintoja myös Lapin yliopistosta ja Lapin matkailuopistosta, toteutuksissa on mielenkiintoisia vierailuluentoja.

Lisätietoja Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti

 

Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Opinto-ohjaaja Tuija Syväjärvi, Rovaniemi
Puh. 040 710 6427, tuija.syvajarvisähköposti harmaa.jpg

Opetuspäällikkö Tarja Tammia, Rovaniemi

Puh. 040 721 3994, tarja.tammiasähköposti harmaa.jpg

 

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakutoimisto
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg
Kysy lisää tai tilaa esite!

 • Tutkinto
  Restonomi (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot tai monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  210 op, 3½ vuotta
 • Aloituspaikat päiväopinnot
  Rovaniemi 70 (Syksy 2017)
 • Aloituspaikat monimuoto-opinnot
  Rovaniemi 50 (Tammi 2018)
 • Hakuaika

  15.3.-5.4.2017 (Syksyllä 2017 alkavat opinnot)
  6.-20.9.2017 (Tammikuussa 2018 alkavat opinnot)

 • Valintakokeet
  6.6.2017
loydat_meidat.jpg