tyttokuva_banneri_1920x400px.JPG
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Kuvataiteilija, kuvataide

Kuvataiteilija (AMK)
Kuvataide

Kuvataiteilija käyttää kuvataidealan osaamista erilaisissa tehtävissä ja asiayhteyksissä. Kuvataiteilija tekee näkyväksi ja koettavaksi aikansa ilmiöitä ja ajatusmaailmaa. Taiteen ja teknologian toisiaan tukevat ominaisuudet, kuvan viestinnälliset mahdollisuudet ja kuvataiteen tietotaidon soveltaminen eri käyttöyhteyksissä, ovat keskeistä koulutuksessa.

Aikamme kuvantekokeinojen perusteet, nykytaiteen sekä kuvankäytön monimuotoiset ilmiöt muodostavat koulutuksen rungon. Ajankohtainen kuvataide on klassisten kuvatekniikoiden oheen ja ohi muodostunutta muuta eli muu-taidetta; digitaalista maalaustaidetta, grafiikkaa ja 3D mallinnusta, valokuvausta, kuvankäsittelyä, animaatioita, multimediaa, media- ja verkkotaidetta, installaatioita, tila- ja yhteisötaidetta. Digitaaliteknologia lävistää kuvataidetuotannot jossain työprosessin vaiheessa. Se toimii apuvälineenä, toteutuskeinona tai julkaisuväylänä ja näyttely-ympäristönä. Torniossa koulutus painottuu digitaaliseen kuvaan, sen luomiseen ja sovellutuksiin erilaisissa tehtävissä. Tavoitteenamme on hyödyntää kuvaosaamista nykyisissä kuvatuotannoissa ja yhteyksissä, joissa käytetään kuvaa tai joissa kuvan käyttö lisääntyy.

Valmistuttuaan kuvataiteilijat työllistyvät mm. yritysviestinnän ja mainostoimistojen kuvataidetehtäviin, valokuvaukseen ja lehtivalokuvaukseen, näyttely- ja teatteritoimintaan, kulttuuritapahtumiin, alan ammattiaineiden opetustehtäviin (esim. valokuvauksen, animaation jne. opettajina). Kuvataiteilijat toimivat usein itsenäisinä ammatinharjoittajina. Työtehtävät ovat tällöin toimeksiantoja.

Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Ari Alm, Tornio
puh. 040 648 1944, ari.almsähköposti harmaa.jpg

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakutoimisto
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg

Kysy lisää tai tilaa esite!

 

 • Tutkinto
  Kuvataiteilija (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot
 • Laajuus ja kesto
  240 op, 4 vuotta
 • Aloituspaikat
  Tornio 25 (Syksy 2017)
 • Hakuaika
  15.3-5.4.2017 (Syksy 2017 alkavat opinnot)
 • Valintakokeet
loydat_meidat.jpg