kuva
tyttokuva_banneri_1920x400px.JPG
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Kuvataiteilija, kuvataide

Kuvataiteilija (AMK)
Kuvataide

Kuvataide koulutuskorttikuva 800x300.jpg

Kuvataiteilija havainnoi ympäristöään ja saattaa sen näkyväksi. Vahvuuksiasi ovat havainnointi, läsnäolo ja ympäröivän yhteiskunnan reflektointi.

Kuvataiteilijana osaat suunnitella ja toteuttaa digitaalisen kuvan projektin ja toimia digitaalisen kuvan taiteellisena asiantuntijana monialaisissa projekteissa. Tehtävänäsi on tehdä kuvia ja saattaa ne julkisesti näkyväksi digitaalisessa ja analogisessa muodossa.

Koulutuksen painopiste on digitaalisten työkalujen ja ympäristöjen hyödyntämisessä ja soveltamisessa.

Lapin ammattikorkeakoulusta valmistuneen kuvataiteilijan osaamiskärki muodostuu neljästä osa-alueesta 

 1. kuvallinen osaaminen
 2. digitaalisen kuvan osaaminen
 3. plastisuuden ja tilan osaaminen
 4. ajan ja interaktiivisuuden hallintaTämän lisäksi osaat toimia yrittäjämäisesti ja hallitset kuvataidealan tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä toimimista arktisessa ympäristössä.
Digitaalisen maailman yhteisöt ovat kansainvälisiä ja laajoja. Näissä yhteisöissä ansaintalogiikka ja yhteistyö, jakamistalous, suositustalous ja liiketoiminta ovat edelläkävijöitä konkreettisen maailman toimille. Digitaaliset maalauksesi ja piirroksesi, valokuvasi ja 3D-teoksesi tehdään tarvittaessa myös analogisiksi, jotta niiden kaupallinen hyödyntäminen olisi monipuolisempaa ja laajempaa. Videot ja animaatiot jaetaan vain digitaalisessa maailmassa.

Kuvataiteilijana kykenet toimimaan digitaalisessa maailmassa globaalilla tasolla turvallisesti ja yrittäjämäisesti ja löydät oman yleisösi ja kanavasi sekä elantosi. Tunnet myös arktisen ympäristön, luonnon ja niiden ehdoilla toimimisen. Osaat käyttää luonnonvaroja älykkäästi hyväksesi työstämällä ympäristöstä visuaalisia sisältöjä. Pystyt toimimaan asiantuntijana muualta tulleille arktisen luonnon hyödyntäjille omalla osaamiskentälläsi.

Ammattikorkeakouluopetuksen vahvuutena on käytännönläheinen oppiminen. Pääset soveltamaan oppimiasi tietoja ja taitoja projekteissa ja työharjoittelujaksojen aikana, samalla itsellesi verkostoja luoden.

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Eija Rajalin, Tornio
puh. 0400 840 057, eija.rajalinsähköposti harmaa.jpg

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg

Kysy lisää tai tilaa esite!

 

 • Tutkinto
  Kuvataiteilija (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot
 • Laajuus ja kesto
  240 op, 4 vuotta
 • Aloituspaikat
  Tornio 30 (Syksy 2018)
 • Hakuaika

  14.3. - 28.3.2018 (Syksyllä 2018 alkavaan koulutukseen)

 • Valintakokeet
  ei koetta, työnäytekansio
Näin osallistut yhteishakuun
Löydät meidät