tyttokuva_banneri_1920x400px.JPG
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Insinööri, sähkö- ja automaatiotekniikka

Insinööri (AMK),
sähkö- ja automaatiotekniikka

Sähkö- ja automaatiotekniikka on monipuolinen koulutusala, joka kattaa erilaisten sähköteknisten ratkaisujen ja järjestelmien toimintaperiaatteiden ja käytön tuntemuksen. Koulutuksen tavoitteena on antaa tietous sähkö- ja automaatiojärjestelmien suunnittelusta, toteutuksesta ja käytöstä sähkö- ja automaatioalalla. Opintoissa yhdistetään teorian opetus käytäntöön harjoitustöiden ja käytännön töiden avulla nykyaikaisissa ja uudistetuissa laboratorioissa: sähköalan perusteet sekä vaativat ammattiaineet opiskellaan teoreettisen opetuksen lisäksi käytännön läheisesti uusinta tekniikkaa, laitekantaa ja oppimisympäristöjä edustavissa laboratorioissa. Teoria ja harjoitukset nivoutuvat ryhmätöissä laboratorioissa.
Opiskelijat saavat valmiudet toimia nykytekniikkaa hyödyntävissä yrityksissä sähkön tuotannon, siirron ja älykkäiden sähkökäyttöjen sekä kiinteistösähköistyksen ja -automaation, energiatekniikan, prosessiautomaation ja ohjaustekniikan osaamisalueilta.
Opinnoissa ovat keskeisinä sähkön tuotanto ja jakelu, kiinteistöjen ja teollisuuden sähkökäytöt ja ohjaukset, automaatiojärjestelmät ja prosessien tuntemus. Opintojen aikana voit suuntautua automaatiotekniikkaan, tuotantopainotteiseen automaatiotekniikkaan, sähkövoimatekniikkaan, tuotantopainotteiseen sähkövoimatekniikkaan tai kaivannaistekniikkaan. Suuntautumisvaihto sähkötekniikan ja automaatiotekniikan välillä valitaan ensimmäisen vuoden aikana. Suuntaavat ammattiaineiden opinnot alkavat toisen vuoden keväällä.

Tutkinnon voit suorittaa myös tuotantopainotteisesti, jolloin ohjatun työharjoittelun osuus opinnoista on kaksinkertainen tavanomaiseen verrattuna. Työharjoittelulla korvataan osa teoriaopinnoista.

Sähköinsinöörinä on mahdollinen ammattisi

 • suunnitteluinsinööri
 • kunnossapitoinsinööri
 • työnjohtaja
 • asennuspäällikkö, -tarkastaja tai -valvoja
 • myynti-insinööri tai -päällikkö
 • tuotantoinsinööri- tai päällikkö
 • tutkimus- ja tuotekehitysinsinööri
 • projekti-insinööri tai projektipäällikkö
 • sähköurakoitsija
 • sähkötöiden johtaja tai käytön johtaja

 

Sähköinsinöörin koulutus valmentaa sähköalan asiantuntijatehtäviin, ja työnjohto- ja esimiestehtäviin tai oman yrityksen perustamiseen sähköalalle. Valmistumisen jälkeen ja riittävän alan työkokemuksen hankittuaan voidaan hakea sähköpätevyyksiä, jotka antavat mm. mahdollisuuden toimia sähkötöiden johtajana tai käytön johtajana. Valmistuvat insinöörit toimivat tyypillisesti paperi- ja puumassa-, metalli- tai kaivosteollisuuden, sähkölaitosten, energiayhtiöiden, sähköalan asennus- ja urakointiliikkeiden, suunnittelutoimistojen palveluksessa tai yrittäjinä. Työtehtävät vaihtelevat suorittavista asiantuntijatehtävistä sähkötöiden johtajatason tehtäviin.

Voit opiskella sähkö- ja automaatiotekniikkaa myös monimuoto-opinnoissa, jolloin opiskelu onnistuu työn ohessa, asuinpaikasta riippumatta. Lähiopetusta on perjantai-iltaisin ja lauantaisin, viikolla voit osallistua iltaopetukseen verkossa. Aikaisemmin opiskeltu ja työssä hankittu osaaminen otetaan huomioon opintojen hyväksi lukemisessa. Opetus tapahtuu iLincinä viikolla ja kontaktiopetuksena perjantai-iltaisin ja lauantaisin. Virtuaaliopetusiltoja ovat tiistai, keskiviikko ja torstai. Lähiopetusta on perjantai-iltaisin klo 17.00 - 20.15 ja lauantaisin klo 8.00 - 15.15. Opiskeluillat vaihtelevat lukujärjestyksen mukaan. Lisätietoa etä- ja verkko-opiskelusta e-oppimispalveluiden sivuilta.

Lue lisää monimuoto-opintojen toteutuksesta ja aloitusajankohdasta täältä.

Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Aila Petäjäjärvi, Kemi
puh. 040 521 3697, aila.petajajarvisähköposti harmaa.jpg

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg
Kysy lisää tai tilaa esite!

 • Tutkinto
  Insinööri (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot tai monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  240 op, 4 vuotta
 • Aloituspaikat päiväopinnot
  Kemi 40 (Syksy 2017)
 • Aloituspaikat monimuoto-opinnot
  Kemi 35 (Syksy 2017)
 • Hakuaika
  15.3.-5.4.2017 (Syksy 2017 alkavat opinnot)
 • Valintakokeet
  1.6.2017 (Päivätoteutus)
  2.6.2017 (Monimuoto)
Näin osallistut yhteishakuun
loydat_meidat.jpg