tyttokuva_banneri_1920x400px.JPG
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Insinööri, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Insinööri (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Rakennustekniikka koulutuskorttikuva 800x300.jpg

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit (AMK) suunnittelevat ja rakentavat asuinrakennukset, teollisuusrakennukset, tiet ja kadut sekä vesi- ja jätehuollon koti- ja ulkomailla.

Kestävään kehitykseen perustuvassa rakentamisessa tarvitaan modernin tekniikan, talouden ja ympäristöalan taitajia. Erityisesti korostuvat talo-, energia- ja tuotantotekniikan vaatimukset.

Päiväopinnoissa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnoissa suuntaudutaan

 • talonrakentamiseen,
 • infra- ja kaivostekniikkaan tai
 • talo- ja energiatekniikkaan.

Talonrakentamisessa ydinosaamista ovat talojen rakenteet ja tuotanto. Talo- ja energiatekniikassa opintojen ytimen muodostavat lämpö-, vesi- ja ilmastointi- ja energiatekniikka. Infra- ja kaivostekniikassa paneudutaan maa- ja ympäristörakenteiden suunnitteluun ja tuotantoon, painopistealueena on erityisesti kaivosala.
Valmistumisen jälkeen rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit voivat työskennellä asiantuntija-, johtamis-, projektivienti-, tuotanto- ja suunnittelutehtävissä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Ammattiaineiden opiskelu koostuu perusteiden oppimisesta ja niiden soveltamisesta ajankohtaisiin käytännön rakennuskohteisiin.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus järjestetään myös monimuoto-opintoina. Syksyllä 2017 alkavan monimuotokoulutuksen suuntautuminen on talonrakentamisen tuotantotekniikka. Monimuoto-opinnoissa hyödynnetään aktiivisesti verkko-opiskelun mahdollisuuksia. Tämä mahdollistaa joustavan opiskelun työn ohessa ja asuinpaikasta riippumatta. Opintojen aikataulu vahvistetaan koko lukuvuodeksi opintojen alkaessa ja lähijaksoja järjestetään 6-7 kertaa lukuvuodessa.

Valintakokeeseen voit valmistautua kertaamalla matematiikkaa (mm. laskutoimitusten laskujärjestys ja merkkisäännöt, polynomi- ja potenssilaskenta, yhtälöiden ja yhtälöparien ratkaiseminen sekä taso- ja avaruusgeometria) ja laskemalla vanhoja valintakoetehtäviä. Järjestämme Insinööriopintoihin valmentavan matematiikan kurssin.

 Lue lisää monimuoto-opintojen toteutuksesta ja aloitusajankohdasta täältä.

Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Kai Ryynänen, Rovaniemi
puh. 040 526 1596, kai.ryynanensähköposti harmaa.jpg

 

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg
Kysy lisää tai tilaa esite!

 • Tutkinto
  Insinööri (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot tai monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  240 op, 4 vuotta
 • Aloituspaikat päiväopinnot
  Rovaniemi 50 (Syksy 2018)
 • Aloituspaikat monimuoto-opinnot
  Rovaniemi 30 (Syksy 2018)
 • Hakuaika

  14.3. - 28.3.2018 (Syksyllä 2018 alkaviin koulutuksiin)

 • Valintakokeet

  Valintakoe 31.5.2018

Näin osallistut yhteishakuun

Vanhat valintakokeet

Löydät meidät