lehti.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Lapin AMK sosiaalisessa mediassa / Opiskelijablogi

Opiskelijoiden elämää Lapin AMKissa

Kuinka yhdistää opiskelu ja työt?

7.2.2017Päivät koulussa, illat esseiden tai ryhmätöiden parissa. Kun tähän yhtälöön yhdistetään vielä työ, on opiskelijan viikot aika täynnä. Miten tämä onnistuu?

Ilmeisesti aika hyvin, sillä suuri osa opiskelijoista kuitenkin käy töissä opintojen lisäksi. Itse olen tehnyt osa-aikaisena työntekijänä töitä opintojen aikana melkein koko ajan. Siinä vaaditaan joustoa sekä itseltä, pomolta että koululta. Helposti tekee mieli skipata luento ja ottaa vastaan tarjottu työvuoro, koska rahaahan tarvii aina. Pidemmällä tähtäimellä ajateltuna tämä ei kuitenkaan tuota kovin hyvää tulosta. Pahimmassa tapauksessa opinnot venyy, jolloin työelämään siirtyminen pitkittyy. Olen itsekin sortunut tähän joskus ja löytänyt itseni uusintatentistä skipattujen koulupäivien takia. Not nice! Itsellä oman elämän aikatauluttaminen on toiminut hyvänä keinona saada hommat tehdyksi. Kun on kalenterissa ylhäällä kaikki koulutunnit, kurssitöiden palautuspäivämäärät ja muut pakolliset menot, niin pysyy paremmin kartalla mitä kaikkea on meneillään ja näkee milloin on viimeistään käytävä kouluhommien kimppuun.

IMG_6127.JPG

Töitä kannattaa kuitenkin tehdä, koska siten kerryttää arvokasta työkokemusta ja saa mahdollisesti suhteita tulevaisuuden työelämää ajatellen. Mielessä täytyy kuitenkin pitää opintojen edistyminen ja tulorajat ;) Parhaassa tapauksessa työnteko opintojen aikana ei ole vain tulojen hankkimista, vaan työ voi tukea koulussa opittua – ja päinvastoin. Itse olen tradenomiopinnoissa ymmärtänyt monta asiaa, kun ne näkee konkreettisesti kaupanalan työssä. Opinnot ovat esimerkiksi auttaneet ymmärtämään myyntityötä paremmin, kun ymmärrän mistä tuotteen hinta koostuu.

Koulun ja työn yhdistäminen ei ole aina helppoa, mutta se on vaivan arvoista. CV ja lompakko kiittää :-) Kyllähän sitä nuorena jaksaa, vai mitä?

-Elli, 3.vuoden tradenomiopiskelija, Rovaniemi