Lapin AMKissa nyt
23.4.2014
Resto-kilpailut Kuopiossa

Lapin AMKin restonomiopiskelijat neljänneksi RESTO-tietotaitokisoissa

Lapin amkin restonomiopiskelijat olivat kisaamassa kansallisissa RESTO-tietotaitokisoissa Kuopiossa 10. – 11.4. Joukkueemme sijoittui hienosti, kun mukana oli 13 joukkuetta.

Lue lisää...
16.4.2014
paneelit.jpg

Lapin AMKin uusitut sähkölaboratoriot käyttöön

Lapin ammattikorkeakoulun Kemin Kosmoksen toimipisteen sähkölaboratorioiden kolme vuotta kestänyt uudistaminen on pian päätöksessään. Sähkön tuotanto-, siirto-, jakelu- ja käyttölaitteistot on testattu ja otettu tänä keväänä opetuskäyttöön.

Lue lisää...
10.4.2014
LUC_KONSERNIlogoCmyk.jpg

Neuvottelukunta keskusteli korkeakoulujen tilanteesta

Lapin korkeakoulukonsernin uusi neuvottelukunta aloitti kaksivuotisen kautensa ensimmäisessä kokouksessaan Lapin yliopistolla 7.4.2014. Kokouksessa neuvottelukunnalle esiteltiin korkeakoulujen toimintaa. Esittelyjen pohjalta käytiin evästävää keskustelua korkeakoulujen tulevaisuudesta.

Lue lisää...
4.4.2014
Lapin AMK_8.jpg

Suomen nuoret maanmittarit

Lapin AMKin maanmittaustekniikan opiskelijat perustivat Suomen nuoret maanmittarit - toiminnan. Suomen nuoret maanmittarit - YSN Finland on kansainvälisen maanmittarijärjestön FIG:n Young Surveyors Networkin yhteystaho Suomessa.

Lue lisää...
2.4.2014
opiskelijat lappari pieni.jpg

Yhteishaku päättyi: Lapin AMKille komea startti

Lapin AMKiin hakeneiden määrä nousi 11 prosenttia vertailussa RAMKin ja KTAMKin viime kevään yhteishaun tuloksiin. Maassa keskimäärin AMKien hakijamäärä nousi vain pari prosenttia.

Lue lisää...
28.3.2014
TKI-osaajavalmennuksen aloitus 18 -19 3 2014.jpg

Innovointiosaajien valmennus käynnistyi

Ammattikorkeakoulut uudistavat TKI-osaamistaan yhteisvoimin. Jokainen Suomen ammattikorkeakoulu on sitoutunut TKI-osaajavalmennukseen, jolla tehdään entistä työelämälähtöisempää ja kansainvälisempää TKI-toimintaa. Valmennushankkeen sisältöä koordinoi Lapin AMK.

Lue lisää...
27.3.2014
amk_TKI-toiminta_Kupi2012_Etusivun kuva.jpg

AMKissa uskotaan pohjoiseen teollisuuteen

Tekniikan tutkimusryhmät ja yhteistyökumppanit avaavat uusinta tietoa seminaaripäivillä.

Lue lisää...
20.3.2014
TalviuinninMM_web.jpg

Talviuinnin MM-kilpailut merkittävä oppimisympäristö matkailualan opiskelijoille

Talviuinnin maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Rovaniemellä. 20.–23. maaliskuuta 2014. Tapahtuma oli paitsi suuri useiden toimijoiden yhteisponnistus, myös oppimisympäristö matkailualojen opiskelijoille.

Lue lisää...
25.2.2014
LapinAMK_fb_ylempiAMK_0214.jpg

Master of Business Administration -koulutukseen erillishaku

Master Degree Programme in International Business Management -koulutus ei kuulu yhteishakuun, vaan siihen on koulun oma haku.

Lue lisää...
29.1.2014
Kemin lumilinna

Matkailijat tuovat Kemiin yli 20 miljoonan euron tulot

Matkailu toi Kemiin vuonna 2012 välitöntä tuloa noin 21 miljoonaa euroa ja matkailun välittömät työllistävät vaikutukset olivat noin 220 henkilötyövuotta. Tiedot käyvät ilmi uudesta Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) Kemin Matkailu Oy:lle toteuttamasta selvityksestä.

Lue lisää...
15.1.2014
pieni_nokipannu.jpg

Tulevaisuuden matkailuala tarvitsee uusia koulutusratkaisuja

Lapin kasvava matkailuelinkeino tarvitsee jatkuvasti uusia ammattilaisia, ja koulutuksen sekä uuden tiedon merkitys korostuu tulevaisuudessa matkailualalla. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) opettajien toimittama uusi julkaisu ”Oppiva matkailu – Puheenvuoroja matkailualan koulutuksen kehittämisestä” esittelee joukon matkailualan koulutuksen uusia ratkaisuja, joiden avulla voidaan vastata tulevaisuuden moninaisiin ja muuttuviin tarpeisiin.

Lue lisää...
14.1.2014
TundraHuskies-3657.jpg

Opinnäytetyö: Kielitaito suppeaa rovaniemeläisissä matkailualan yrityksissä

Kielitaito rovaniemeläisissä matkailualan yrityksissä on hyvä, mutta suppea. Englantia osataan, mutta samalla muiden kielten osaaminen heikkenee. Alueen matkailun kannalta tärkeintä kieltä venäjää ei osata juuri lainkaan. Tiedot käyvät ilmi Anu Hyvösen Rovaniemen ammattikorkeakouluun syksyllä 2013 tekemästä matkailun opinnäytetyöstä.

Lue lisää...
22.11.2013
Matkailua kaikille LUC Matkailu 2013

Uusi julkaisu matkailun esteettömyydestä

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa (MTI) on valmistunut uusi Matkailua kaikille? Näkökulmia matkailun ennakointiin, osa II -julkaisu. Julkaisussa pohditaan matkailun esteettömyyttä monipuolisesti fyysisistä, sosiokulttuurisista, viestinnällisistä, taloudellisista ja poliittisista näkökulmista.

Lue lisää...
25.9.2013

KTAMK + RAMK = Lapin AMK 1.1.2014

Pohjoista tekoa! Kemi-Tornion AMKin ja Rovaniemen AMKin toiminnat yhdistetään 1.1.2014 alkaen.

Lue lisää...
Tulevia tapahtumia
25.4.2014 11:00–14:00

Sähkölaboratorion avajaiset - Pohjoista sähköä

Kemin Kosmoksen sähkölaboratorioiden uudistamishanke käynnistettiin vuonna 2011. Laitteistoasennukset ovat nyt valmiit ja uudet laboratoriot on otettu tänä keväänä opetuskäyttöön. Tervetuloa tutustumaan!

29.4.2014 0:00–0:00

Sosiaalityön ajankohtaisfoorumi

Sociopoliksen ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen (Poske) järjestämä Sosiaalityön ajankohtaisfoorumi järjestetään toisen kerran Lapin yliopistolla tiistaina 29.4.

8.5.2014 9:00–15:00

Norhern Stars -seminaari

Northern Stars on seminaari kaikille luovasta yrittäjyydestä ja unelmien tavoittelusta kiinnostuneille opiskelijoille ja yrittäjille.

Tilaa Lapin AMK Uutiskirje
Uutiskirje kokoaa kiinnostavimmat jutut napakaksi paketiksi kahdeksan kertaa vuodessa. Ensimmäinen numero ilmestyy tammikuussa 2014. Kirjoita alle sähköpostiosoitteesi.