Lapin AMKissa nyt
MTI raportinkansi.JPG

Yleisötapahtuma voi jättää paikkakunnalle jopa satoja tuhansia euroja

Suomessa järjestetään lukuisia yleisötapahtumia, joihin osallistuu matkailutuloa tuottavia kävijöitä alueen ulkopuolelta. Tapahtumien talousvaikutukset kiinnostavat aluekehittäjiä ja matkailutoimijoita.

Lue lisää...
MyCreativeEdge.JPG

Creative Momentum - Luova hetki -hanke alkaa

Creative Momentum tarjoaa entistä parempia tukipalveluita aloittaville ja jo toimiville luovien alojen pk-yrityksille Pohjois-Euroopan harvaan asutuilla alueilla.

Lue lisää...
InternNursesDaypic.JPG

AMKilta videotervehdys kansainväliseen sairaanhoitajapäivään

Kansainvälistä sairaanhoitajapäivää vietetään Kingstonin yliopistossa Englannissa Florence Nigtingalen syntymäpäivänä 12. päivänä toukokuuta. Hoitotyön opiskelijat innostuivat opettajansa kanssa ideoimaan videotervehdyksen, joka esitetään tapahtumassa.

Lue lisää...
Julkaisut kuvituskuva net.jpg

Uusia julkaisuja

Alkuvuonna ilmestyneet uudet kirjat käsittelevät muun muassa hyvinvointieteknologiaa, palvelua menestystekijänä, etäterveydenhuoltoa, yrittäjyyskasvatusta, CLT-koetaloa ja avoimia oppimisympäristöjä.

Lue lisää...
tradenomiopiskelijat sampokeskuksessa.jpg

Tradenomiopiskelijoilla vauhdikas myytiprojekti Sampokeskuksessa

Opiskelijat oppivat viikon ajan Sampokeskuksessa myyntiprojektien toteuttamista käytännössä.

Lue lisää...
LapinAMK ACE vinjetti.jpg

Rakennuslaboratoriot ovat nyt ACE

Ammattikorkeakoulun rakennus- ja yhdystekniikan laboratorioista rakennetaan yrityksiä ja insinöörikoulutusta aiempaa paremmin palveleva kehittämisympäristö. Nimikilpailun tuloksena uusi kehittämisympäristö sai nimekseen ACE – Arctic Civil Engineering Laboratory & Services.

Lue lisää...
Tornion alumnit Saranne.jpg

Alumnitoiminnalla työelämäyhteyksiä

Kauppias Sampo Kaulanen kävi sparraamassa kaupan ja kulttuurin alojen alumnitoimintaa.

Lue lisää...
ruusunkukka.jpg

20.4. valmistuneita

Onnea vastavalmistuneille!

Lue lisää...
IMG_9321.jpg

Laskusuhdannetta seuraa nousukausi - vääjäämättä

Lapin AMKin Kosmoksessa järjestettyyn foorumiin osallistui noin 70 teollisuustuotannon, käynnissä- ja kunnossapidon, myynnin, tuotekehityksen ja rahoituksen asiantuntijaa.

Lue lisää...
Porot_laplandpictures_Arto Komulainen_NET.jpg

Porotalouden paikkatiedot talteen ja hyötykäyttöön

Erotuspaikkojen, kämppien ja aitojen sijainnit, tiedot porojen kuljetus- ja kulkureiteistä ja kokoontumisalueista sekä laidunkierroista ovat esimerkkejä porotalouden paikkatiedoista, joita aletaan kerätä juuri käynnistyneessä hankkeessa.

Lue lisää...
lapinamk_merkki_rgb.jpg

Lapin AMK merkattiin hakutoiveeksi yli 10 000 kertaa

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi 9. huhtikuuta. Tuloksia odotettiin Lapin AMKissakin erityisellä mielenkiinnolla, sillä tänä keväänä yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin haettiin samalla hakulomakkeella.

Lue lisää...
Tornio_opiskelijat_4.jpg

Opiskelupaikkakunta yllätti positiivisesti

Tornion liiketalouden ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijat kokoontuivat yhdessä miettimään hakeutumistaan liiketalouden opintoihin sekä mitä työelämä tarjoaa tradenomiksi valmistuneelle.

Lue lisää...
Tekniikka_1.jpg

Tekniikan alalta monipuolisiin tehtäviin

Tekniikan ala tarjoaa monia mahdollisuuksia alaa miettiville. Yksi tekniikan alan insinööriopinnoista on maanmittaustekniikka, josta valmistuu maanmittausinsinöörejä.

Lue lisää...
Kuski_3.jpg

Projektista voitokkaaseen joukkueeseen

Ensimmäisenä eurooppalaisena kilpailijana Lapin ammattikorkeakoulun joukkue otti komean voiton Amerikassa käydyssä sähkömoottorikelkkojen kilpailussa. Yksi voitokkaaseen joukkueeseen kuuluneista on Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Jori-Jaakko Niskanen.

Lue lisää...
Lapin mittauspäivät 12.3.2015 uutiskuva2

Verkostoituminen on avainjuttu myös maanmittausalan toimijoille

Vuosittainen maanmittaus- ja kaivosalan tapahtuma "Lapin mittauspäivät" järjestettiin torstaina 12.3.2015 Lapin ammattikorkeakoulun Rantavitikan toimipisteessä Rovaniemellä.

Lue lisää...
Yhteishaku2015_3.jpg

Kevään yhteishaku 2015

Valtakunnallinen korkeakoulujen toinen kevään yhteishaku alkaa 17.3. ja päättyy 9.4. klo 15. Haussa olevat koulutukset alkavat syksyllä 2015. Hakemuksen voi täyttää hakuaikana osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lue lisää...
Täsmäisku tunturiin_4.jpg

Lapin AMKin opiskelijat valloittavat tunturit

Lapin AMK tekee tänä vuonna täsmäiskuja tuntureihin hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 teemalla ”Opiskelupaikka tulee luoksesi!”. Täsmäiskut tehdään Leville, Ylläkselle ja Rukalle. Tapahtumassa ovat mukana Lapin AMKin opiskelijat.

Lue lisää...
Opettajavierailu 6.2.2015

Mobiiliturvallisuuden teoria ja käytäntö - viikko oppia Itävallasta

Dr. Sebastian Schrittwieser asiantuntijavaihdossa Lapin AMK Rantavitikan kampuksella Rovaniemellä 2-6.2.2015

Lue lisää...
TalviuinninMM_web.jpg

Talviuinnin MM-kilpailut merkittävä oppimisympäristö matkailualan opiskelijoille

Talviuinnin maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Rovaniemellä. 20.–23. maaliskuuta 2014. Tapahtuma oli paitsi suuri useiden toimijoiden yhteisponnistus, myös oppimisympäristö matkailualojen opiskelijoille.

Lue lisää...
TundraHuskies-3657.jpg

Opinnäytetyö: Kielitaito suppeaa rovaniemeläisissä matkailualan yrityksissä

Kielitaito rovaniemeläisissä matkailualan yrityksissä on hyvä, mutta suppea. Englantia osataan, mutta samalla muiden kielten osaaminen heikkenee. Alueen matkailun kannalta tärkeintä kieltä venäjää ei osata juuri lainkaan. Tiedot käyvät ilmi Anu Hyvösen Rovaniemen ammattikorkeakouluun syksyllä 2013 tekemästä matkailun opinnäytetyöstä.

Lue lisää...
Lapin AMK mediassa
4.5.2015 13:21

ELY-keskuksen kautta maakuntaan yhteensä 42,3 miljoonaa euroa alkuvuoden aikana (Lapin ELY | Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus

0295 037 103 etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi Hanke-esittely: Toimintakykyä ja osallisuutta luontolähtöisillä menetelmillä ja palveluilla Lapin ammattikorkeakoulun "Toimintakykyä ja osallisuutta luontolähtöisillä menetelmillä ja palveluilla" -hankkeen päätavoitteena on vahvistaa syrjäytymisvaarassa olevien, etenkin nuorten, pitkäaikaistyöttömien ja päihdekuntoutujien toimintakykyä ja osallisuutta luontolähtöisin menetelmin (Green Care -menetelmin).

30.4.2015 13:03

Lapin ammattikorkeakoulu kiinnosti korkeakoulujen yhteishaussa | Pohjolan Sanomat

Lapin ammattikorkeakouluun hakeneiden määrässä oli nousua viime vuoteen verrattuna peräti 23 prosenttia. Lapin AMK merkittiin hakutoiveeksi korkeakoulujen yhteishaussa yhteensä 10 190 kertaa. Ensisijaiseksi toiveeksi sen merkitsi 2736 hakijaa. Kemi-Tornion alueen koulutuksissa sekä ensisijaisten että kaikkien hakijoiden määrä on täsmälleen viime vuoden tasolla.

28.4.2015 14:40

Korkeakouluun ilman pääsykoetta? - Lappilainen

Tästä syystä Lapin ammattikorkeakoulu otti viime syksynä käyttöön periaatteen, jonka mukaan avoimessa ammattikorkeakoulussa 60 opintopistettä, eli noin vuoden työpanoksen suorittanut, otetaan tutkintoon johtavaan koulutukseen ilman pääsykoetta.

28.4.2015 4:08

Reijo Tolppi Kiusaamisen suurvalta | Lapin Kansa | Lapin Kansa Online

Kirjoittaja on Lapin ammattikorkeakoulun vararehtori

Tulevia tapahtumia
17.3.2015 0:00–29.5.2015 0:00

Ajankohtaiset henkilöstökoulutukset

Koulutus lisää kilpailukykyä. Koulutuksessa ollaan sopivan tarkkailuetäisyyden päässä arjesta. Työntekijästä kuoriutuu kehittäjä.

28.4.2015 11:00–29.4.2015 12:30

Pohjoiset luonnonvarat ”Euroopan aarreaitta” -seminaari

Ardico- ja Luode-hankkeiden kaksipäiväinen seminaari järjestetään 28. - 29.4. Kemissä

5.5.2015 13:00–29.5.2015 16:00

ARS± VER –Taidenäyttely 5.-29.5.2015

ARS±VER on Lapin ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijoiden ensimmäinen yhteisnäyttely. Näyttelyyn osallistuvat opiskelijat haluavat toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan näyttelyn taideteoksiin!

Tilaa Lapin AMK Uutiskirje

Uutiskirje kokoaa kiinnostavimmat jutut napakaksi paketiksi.
Kirjoita alle sähköpostiosoitteesi.