Lapin AMKissa nyt
sh-th-nursing_jtamski_DSC7655.jpg

Lähihoitajasta sairaanhoitajaksi kampusalueen ulkopuolella

AMK:ssa kehitetään koulutusmallia, jossa lähihoitajan tai vastaavan tutkinnon suorittanut voi opiskella sairaanhoitajan tutkinnon omalla kotipaikkakunnallaan.

Lue lisää...
Rovaniemen kaupunki by Timo Lindholm

Rovaniemestä arktisen osaamisen pääkaupunki

Rovaniemen kaupunki, Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jolla tähdätään siihen, että Rovaniemestä tulee arktisen osaamisen kansallinen ja kansainvälinen pääkaupunki.

Lue lisää...
eseld.jpg

Lapin AMKissa kehitetylle eSled-sähkökelkalle erityiskunniamaininta valtakunnallisessa innovaatiokilpailussa

Tampereella järjestetyillä ammattikorkeakoulupäivillä palkittiin 19.5. ammattikorkeakoulujen parhaat tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokäytänteet vuonna 2014.

Lue lisää...
Virtuaalimetsä net.jpg

Virtuaalimetsä kasvaa kohisten

Virtuaalimetsä on innovatiivinen, peliteknologiaa hyödyntävä oppimisympäristö metsänhoidon suunnittelun opetusta varten.

Lue lisää...
tieto ja viestintätekniikka.jpg

ICT-alan mahdollisuudet Pohjois-Suomelle

Professori Veikko Seppänen Martti Ahtisaari Instituutista, Oulun Yliopistolta piti Tietotekniikan alan neuvottelukunnan kokouksen yhteydessä alustuksen Rovaniemellä aiheesta ICT-alan mahdollisuudet Pohjois-Suomelle. Seminaarissa puhuttiin digitalisoitumisesta ja digitalisoitumisen myötä tulevista mahdollisuuksista.

Lue lisää...
Niemela ja Rauhala Mantis net.jpg

Kemin Compuksessa kehitetään teollista internetiä maailmanmarkkinoille

Euroopan komissio suuntaa 148 miljoonaa euroa Euroopan kilpailukyvyn parantamiseen. Lapin AMK on ainoana suomalaisena korkeakouluna työssä mukana.

Lue lisää...
vuosikertomus2.JPG

Lapin AMKin ensimmäinen vuosi: kahdesta tuli yksi

Lapin ammattikorkeakoulun ensimmäisen toimintavuoden kertomus on julkaistu.

Lue lisää...
Maanmittaustekniikka_1.jpg

Nuoret maanmittarit saivat tunnustusta

Suomen nuoret maanmittarit verkosto (YSN Finland) sai palkinnon Maanmittausinsinöörien liitolta Maanmittauspäivillä, jotka järjestettiin Espoossa huhtikuussa 2015. Suomen nuoret maanmittarit verkosto on Lapin ammattikorkeakoulun maanmittaustekniikan opiskelijoiden perustama verkosto.

Lue lisää...
ArsVers 05052015_0095.jpg

AMKin kuvataideopiskelijoiden ensimmäinen yhteisnäyttely ARS±VER

ARS± VER –Taidenäyttelyn avajaiset pidettiin tiistaina 5. toukokuuta Torniossa.

Lue lisää...
yhteiskayttosopimusNET.jpg

Edistykselliset tekniikan tilat ammattiopiston ja ammattikorkeakoulun yhteiseen käyttöön Kemi-Torniossa

Lapin ammattikorkeakoulu Oy ja Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ovat sopineet laboratorioiden ja oppimisympäristöjen yhteiskäytöstä Kemissä, Torniossa ja Tervolan Louella. Sopimus allekirjoitettiin tänään Rovaniemellä.

Lue lisää...
MTI raportinkansi.JPG

Yleisötapahtuma voi jättää paikkakunnalle jopa satoja tuhansia euroja

Suomessa järjestetään lukuisia yleisötapahtumia, joihin osallistuu matkailutuloa tuottavia kävijöitä alueen ulkopuolelta. Tapahtumien talousvaikutukset kiinnostavat aluekehittäjiä ja matkailutoimijoita.

Lue lisää...
MyCreativeEdge.JPG

Creative Momentum - Luova hetki -hanke alkaa

Creative Momentum tarjoaa entistä parempia tukipalveluita aloittaville ja jo toimiville luovien alojen pk-yrityksille Pohjois-Euroopan harvaan asutuilla alueilla.

Lue lisää...
InternNursesDaypic.JPG

AMKilta videotervehdys kansainväliseen sairaanhoitajapäivään

Kansainvälistä sairaanhoitajapäivää vietetään Kingstonin yliopistossa Englannissa Florence Nigtingalen syntymäpäivänä 12. päivänä toukokuuta. Hoitotyön opiskelijat innostuivat opettajansa kanssa ideoimaan videotervehdyksen, joka esitetään tapahtumassa.

Lue lisää...
Tornio_opiskelijat_4.jpg

Opiskelupaikkakunta yllätti positiivisesti

Tornion liiketalouden ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijat kokoontuivat yhdessä miettimään hakeutumistaan liiketalouden opintoihin sekä mitä työelämä tarjoaa tradenomiksi valmistuneelle.

Lue lisää...
Tekniikka_1.jpg

Tekniikan alalta monipuolisiin tehtäviin

Tekniikan ala tarjoaa monia mahdollisuuksia alaa miettiville. Yksi tekniikan alan insinööriopinnoista on maanmittaustekniikka, josta valmistuu maanmittausinsinöörejä.

Lue lisää...
Kuski_3.jpg

Projektista voitokkaaseen joukkueeseen

Ensimmäisenä eurooppalaisena kilpailijana Lapin ammattikorkeakoulun joukkue otti komean voiton Amerikassa käydyssä sähkömoottorikelkkojen kilpailussa. Yksi voitokkaaseen joukkueeseen kuuluneista on Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Jori-Jaakko Niskanen.

Lue lisää...
Lapin mittauspäivät 12.3.2015 uutiskuva2

Verkostoituminen on avainjuttu myös maanmittausalan toimijoille

Vuosittainen maanmittaus- ja kaivosalan tapahtuma "Lapin mittauspäivät" järjestettiin torstaina 12.3.2015 Lapin ammattikorkeakoulun Rantavitikan toimipisteessä Rovaniemellä.

Lue lisää...
Yhteishaku2015_3.jpg

Kevään yhteishaku 2015

Valtakunnallinen korkeakoulujen toinen kevään yhteishaku alkaa 17.3. ja päättyy 9.4. klo 15. Haussa olevat koulutukset alkavat syksyllä 2015. Hakemuksen voi täyttää hakuaikana osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lue lisää...
Täsmäisku tunturiin_4.jpg

Lapin AMKin opiskelijat valloittavat tunturit

Lapin AMK tekee tänä vuonna täsmäiskuja tuntureihin hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 teemalla ”Opiskelupaikka tulee luoksesi!”. Täsmäiskut tehdään Leville, Ylläkselle ja Rukalle. Tapahtumassa ovat mukana Lapin AMKin opiskelijat.

Lue lisää...
TalviuinninMM_web.jpg

Talviuinnin MM-kilpailut merkittävä oppimisympäristö matkailualan opiskelijoille

Talviuinnin maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Rovaniemellä. 20.–23. maaliskuuta 2014. Tapahtuma oli paitsi suuri useiden toimijoiden yhteisponnistus, myös oppimisympäristö matkailualojen opiskelijoille.

Lue lisää...
TundraHuskies-3657.jpg

Opinnäytetyö: Kielitaito suppeaa rovaniemeläisissä matkailualan yrityksissä

Kielitaito rovaniemeläisissä matkailualan yrityksissä on hyvä, mutta suppea. Englantia osataan, mutta samalla muiden kielten osaaminen heikkenee. Alueen matkailun kannalta tärkeintä kieltä venäjää ei osata juuri lainkaan. Tiedot käyvät ilmi Anu Hyvösen Rovaniemen ammattikorkeakouluun syksyllä 2013 tekemästä matkailun opinnäytetyöstä.

Lue lisää...
Lapin AMK mediassa
27.5.2015 1:21

Rovaniemestä arktisen osaamisen pääkaupunki - Uutisarkisto - Lapin yliopisto - University

ity of Lapland - Lapplands universitet / / / Rovaniemestä arktisen osaamisen pääkaupunki Uusimmat uutiset 26.5.2015 Rovaniemestä arktisen osaamisen pääkaupunki Rovaniemen kaupunki, Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jolla tähdätään siihen, että Rovaniemestä tulee arktisen osaamisen kansallinen ja kansainvälinen pääkaupunki. Yhteistyön vahvistamisen kohteena on muiden muassa arktisen elinkeinotoiminnan ja yrittäjyyden edistäminen, arktisen opiskelijakaupunki-imagon vahvistaminen sekä uudenlaiset palveluratkaisut.

26.5.2015 15:55

Rovaniemestä halutaan arktisen osaamisen pääkaupunki | Yle Uutiset | yle.fi | YLE Lappi

Rovaniemestä halutaan arktisen osaamisen pääkaupunki Rovaniemen kaupunki, Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu lähtevät kehittämään Rovaniemestä arktisen osaamisen pääkaupunkia. Yhteistyön pääkohtia ovat arktisen elinkeinotoiminnan ja yrittäjyyden edistäminen, arktisen opiskelijakaupungin imagon vahvistaminen ja uudenlaiset palveluratkaisut.

26.5.2015 14:28

Rovaniemestä halutaan arktisen osaamisen pääkaupunki | Yle Uutiset | yle.fi

Rovaniemestä halutaan arktisen osaamisen pääkaupunki Rovaniemen kaupunki, Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu lähtevät kehittämään Rovaniemestä arktisen osaamisen pääkaupunkia. Yhteistyön pääkohtia ovat arktisen elinkeinotoiminnan ja yrittäjyyden edistäminen, arktisen opiskelijakaupungin imagon vahvistaminen ja uudenlaiset palveluratkaisut.

26.5.2015 13:52

Rovaniemestä arktisen osaamisen pääkaupunki | Victoria Media

Rovaniemestä arktisen osaamisen pääkaupunki Rovaniemen kaupunki, Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jolla tähdätään siihen, että Rovaniemestä tulee arktisen osaamisen kansallinen ja kansainvälinen pääkaupunki. Yhteistyön vahvistamisen kohteena on muiden muassa arktisen elinkeinotoiminnan ja yrittäjyyden edistäminen, arktisen opiskelijakaupunki-imagon vahvistaminen sekä uudenlaiset palveluratkaisut.

Tulevia tapahtumia
17.3.2015 0:00–29.5.2015 0:00

Ajankohtaiset henkilöstökoulutukset

Koulutus lisää kilpailukykyä. Koulutuksessa ollaan sopivan tarkkailuetäisyyden päässä arjesta. Työntekijästä kuoriutuu kehittäjä.

5.5.2015 13:00–29.5.2015 16:00

ARS± VER –Taidenäyttely 5.-29.5.2015

ARS±VER on Lapin ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijoiden ensimmäinen yhteisnäyttely. Näyttelyyn osallistuvat opiskelijat haluavat toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan näyttelyn taideteoksiin!

3.6.2015 12:00–15:00

Tekes ajankohtaisinfo ammattikorkeakouluille

Tervetuloa kuulemaan ajankohtaisinfoa Tekesin julkisen tutkimuksen rahoitusmahdollisuuksista ammattikorkeakouluille.

Tilaa Lapin AMK Uutiskirje

Uutiskirje kokoaa kiinnostavimmat jutut napakaksi paketiksi.
Kirjoita alle sähköpostiosoitteesi.