Lapin AMKissa nyt
IMG_9321.jpg

Laskusuhdannetta seuraa nousukausi - vääjäämättä

Lapin AMKin Kosmoksessa järjestettyyn foorumiin osallistui noin 70 teollisuustuotannon, käynnissä- ja kunnossapidon, myynnin, tuotekehityksen ja rahoituksen asiantuntijaa.

Lue lisää...
Porot_laplandpictures_Arto Komulainen_NET.jpg

Porotalouden paikkatiedot talteen ja hyötykäyttöön

Erotuspaikkojen, kämppien ja aitojen sijainnit, tiedot porojen kuljetus- ja kulkureiteistä ja kokoontumisalueista sekä laidunkierroista ovat esimerkkejä porotalouden paikkatiedoista, joita aletaan kerätä juuri käynnistyneessä hankkeessa.

Lue lisää...
lapinamk_merkki_rgb.jpg

Lapin AMK merkattiin hakutoiveeksi yli 10 000 kertaa

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi 9. huhtikuuta. Tuloksia odotettiin Lapin AMKissakin erityisellä mielenkiinnolla, sillä tänä keväänä yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin haettiin samalla hakulomakkeella.

Lue lisää...
Tornio_opiskelijat_4.jpg

Opiskelupaikkakunta yllätti positiivisesti

Tornion liiketalouden ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijat kokoontuivat yhdessä miettimään hakeutumistaan liiketalouden opintoihin sekä mitä työelämä tarjoaa tradenomiksi valmistuneelle.

Lue lisää...
Tekniikka_1.jpg

Tekniikan alalta monipuolisiin tehtäviin

Tekniikan ala tarjoaa monia mahdollisuuksia alaa miettiville. Yksi tekniikan alan insinööriopinnoista on maanmittaustekniikka, josta valmistuu maanmittausinsinöörejä.

Lue lisää...
Porot_laplandpictures_Arto Komulainen_NET.jpg

AMK ja SAKK uuteen yhteiseen aikaan

Lapin AMK ja Saamelaisalueen koulutuskeskus solmivat Inarin porokuninkuuskisojen muonateltassa kumppanuussopimuksen.

Lue lisää...
CLT-koetalo.jpg

CLT-koetalon rakennustekninen seurantatieto nyt kirjoissa ja kansissa

Analysointiraporteissa kuvataan CLT-koetalon lämpö- ja kosteusteknistä toimintaa vuoden seurantajakson ajalta. Raportteja on neljä ja kukin huomioi ajanjakson erityispiirteet ja niiden vaikutukset koetalon toimintaan.

Lue lisää...
LUC innovaatio ohjelma kuvitus.JPG

LUC-innovaatio-ohjelmassa kolme kärkeä

AMKin ja yliopiston yhteisen innovaatio-ohjelman toimeenpano on käynnistynyt.

Lue lisää...
Kuski_3.jpg

Projektista voitokkaaseen joukkueeseen

Ensimmäisenä eurooppalaisena kilpailijana Lapin ammattikorkeakoulun joukkue otti komean voiton Amerikassa käydyssä sähkömoottorikelkkojen kilpailussa. Yksi voitokkaaseen joukkueeseen kuuluneista on Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Jori-Jaakko Niskanen.

Lue lisää...
ruusunkukka.jpg

20.3. valmistuneita

Onnea vastavalmistuneille!

Lue lisää...
Lapin mittauspäivät 12.3.2015 uutiskuva2

Verkostoituminen on avainjuttu myös maanmittausalan toimijoille

Vuosittainen maanmittaus- ja kaivosalan tapahtuma "Lapin mittauspäivät" järjestettiin torstaina 12.3.2015 Lapin ammattikorkeakoulun Rantavitikan toimipisteessä Rovaniemellä.

Lue lisää...
Yhteishaku2015_3.jpg

Kevään yhteishaku 2015

Valtakunnallinen korkeakoulujen toinen kevään yhteishaku alkaa 17.3. ja päättyy 9.4. klo 15. Haussa olevat koulutukset alkavat syksyllä 2015. Hakemuksen voi täyttää hakuaikana osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lue lisää...
Täsmäisku tunturiin_4.jpg

Lapin AMKin opiskelijat valloittavat tunturit

Lapin AMK tekee tänä vuonna täsmäiskuja tuntureihin hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 teemalla ”Opiskelupaikka tulee luoksesi!”. Täsmäiskut tehdään Leville, Ylläkselle ja Rukalle. Tapahtumassa ovat mukana Lapin AMKin opiskelijat.

Lue lisää...
RESTO2015.jpg

Valtakunnallinen RESTO 2015 –tietotaitokilpailu huhtikuussa Rovaniemelle

Restonomien valtakunnallisen tietotaitokilpailu järjestetään 16. – 17.4. Rovaniemellä Lapin AMKissa, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa. Tapahtuman tavoitteena on tehdä restonomikoulutusta ja –nimikettä tutuksi ja samalla edistää myös valtakunnallisesti restonomiksi opiskelevien yhteistyötä sekä opettajien verkostoitumista.

Lue lisää...
Opettajavierailu 6.2.2015

Mobiiliturvallisuuden teoria ja käytäntö - viikko oppia Itävallasta

Dr. Sebastian Schrittwieser asiantuntijavaihdossa Lapin AMK Rantavitikan kampuksella Rovaniemellä 2-6.2.2015

Lue lisää...
Lapin AMK kuvituskuva

Applying to International Business programme: Pre-reading material

The International Business Entrance Exam 2015 essay and multiple choice questions are based on pre-reading material.

Lue lisää...
nuoret maanmittarit.jpg

Maanmittaustekniikan opiskelijat Berliinissä

Lapin ammattikorkeakoulun maanmittaustekniikan opiskelijat osallistuivat lokakuussa maailman suurimmille maanmittausalan messuille sekä Euroopan nuorten maanmittareiden tapaamiseen (2nd FIG Young Surveyors European Meeting) Berliinissä.

Lue lisää...
TalviuinninMM_web.jpg

Talviuinnin MM-kilpailut merkittävä oppimisympäristö matkailualan opiskelijoille

Talviuinnin maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Rovaniemellä. 20.–23. maaliskuuta 2014. Tapahtuma oli paitsi suuri useiden toimijoiden yhteisponnistus, myös oppimisympäristö matkailualojen opiskelijoille.

Lue lisää...
TundraHuskies-3657.jpg

Opinnäytetyö: Kielitaito suppeaa rovaniemeläisissä matkailualan yrityksissä

Kielitaito rovaniemeläisissä matkailualan yrityksissä on hyvä, mutta suppea. Englantia osataan, mutta samalla muiden kielten osaaminen heikkenee. Alueen matkailun kannalta tärkeintä kieltä venäjää ei osata juuri lainkaan. Tiedot käyvät ilmi Anu Hyvösen Rovaniemen ammattikorkeakouluun syksyllä 2013 tekemästä matkailun opinnäytetyöstä.

Lue lisää...
Lapin AMK mediassa
17.4.2015 18:58

Laskusuhdannetta seuraa nousukausi - vääjäämättä | Pohjolan Sanomat

Lapin ammattikorkeakoulun isännöimään foorumiin osallistui noin 70 teollisuustuotannon, käynnissä- ja kunnossapidon, myynnin, tuotekehityksen ja rahoituksen asiantuntijaa. Kaivosteollisuuden kannalta erityisen ongelmalliseksi Suomela näkee suomalaisen lupapolitiikan ja energiaverotuksen.

17.4.2015 17:58

"Suomi on kiinnostava kaivoskohde †koska muualla menee vielä huonommin" | Lapin Kansa | Lapin Kansa Online

Suomela puhui Rikasta pohjoista 2015 -foorumissa, jonka järjesti Lapin ammattikorkeakoulu Kemissä torstaina ja perjantaina

17.4.2015 16:57

Tulevaisuuden jaajot mittelivät studiossa | Pohjolan Sanomat

Kisassa yllätysvieraan kolmoisroolissa ollut Lapin amk:n lehtori Janne Vahtola sanoi juontajien selvinneen hyvin vieraista. - Kukaan ei jäätynyt, mutta mitään erikoisia kysymyksiä ei myöskään kuultu, vaikka mahdollisuuksia tarjottiin aiheissa. Vahtola olisi odottanut juontokisassa enemmän myös asiasisältöä, eikä pelkkää viihdettä.

17.4.2015 16:38

Tiedote: Lapin AMK - Teollisuusfoorumi Kemissä: laskusuhdannetta seuraa nousukausi - vääj | EPressi.com

Katso kuva-albumi Rikasta Pohjoista 2015: Lapin ammattikorkeakoulu on Euroopan unionin pohjoisin ammattikorkeakoulu. Sijainti on meille mahdollisuus erikoistua: vahvuutemme on arktinen olosuhdeosaaminen. Hyödynnämme pohjoisen tarjoamia rajattomia mahdollisuuksia niin opetuksessa kuin TKI-toiminnassammekin. Toimipaikkamme sijaitsevat Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa. Tänään 17.04.2015 klo 18:33 |

Tulevia tapahtumia
17.3.2015 0:00–29.5.2015 0:00

Ajankohtaiset henkilöstökoulutukset

Koulutus lisää kilpailukykyä. Koulutuksessa ollaan sopivan tarkkailuetäisyyden päässä arjesta. Työntekijästä kuoriutuu kehittäjä.

16.4.2015 9:00–17.4.2015 16:00

RESTO 2015 -tietotaitokilpailut

Lapin ammattikorkeakoulu/Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti järjestää RESTO -tietotaitokilpailut huhtikuussa 16 – 17.4.2015 Rovaniemellä. RESTO -tietotaitokilpailu on valtakunnallinen tapahtuma matkailu- ja ravitsemisalan koulutuksessa.

20.4.2015 9:15–21.4.2015 16:00

Toimijuuden ja osallisuuden tukeminen –seminaari ja Sosiaalialan 4. ajankohtaisfoorumi

Seminaarin tavoitteena on pohtia kuntoutuksen nykytilaa ja tulevaisuutta sekä sosiaali- että terveydenhuollon viitekehyksistä.

Tilaa Lapin AMK Uutiskirje

Uutiskirje kokoaa kiinnostavimmat jutut napakaksi paketiksi.
Kirjoita alle sähköpostiosoitteesi.