Lapin AMKissa nyt
CLT-koetalo.jpg

CLT-koetalon rakennustekninen seurantatieto nyt kirjoissa ja kansissa

Analysointiraporteissa kuvataan CLT-koetalon lämpö- ja kosteusteknistä toimintaa vuoden seurantajakson ajalta. Raportteja on neljä ja kukin huomioi ajanjakson erityispiirteet ja niiden vaikutukset koetalon toimintaan.

Lue lisää...
LUC innovaatio ohjelma kuvitus.JPG

LUC-innovaatio-ohjelmassa kolme kärkeä

AMKin ja yliopiston yhteisen innovaatio-ohjelman toimeenpano on käynnistynyt.

Lue lisää...
Kuski_3.jpg

Projektista voitokkaaseen joukkueeseen

Ensimmäisenä eurooppalaisena kilpailijana Lapin ammattikorkeakoulun joukkue otti komean voiton Amerikassa käydyssä sähkömoottorikelkkojen kilpailussa. Yksi voitokkaaseen joukkueeseen kuuluneista on Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Jori-Jaakko Niskanen.

Lue lisää...
ruusunkukka.jpg

20.3. valmistuneita

Onnea vastavalmistuneille!

Lue lisää...
IBL.jpg

InnoBarentsLab in Arctic Business Forum 2015

Arctic Business Forum (ABF) held annually in Rovaniemi, Finland and it’s a place where discusses the latest business development and the future prospects of the European High North economy.

Lue lisää...
Julkkarit 12 3  3_1.jpg

Etäisyydet eivät ole este hyvinvoinnille

Kahden vaikuttavan hankkeen julkaisut ovat ilmestyneet. Kirjojen julkistamistilaisuus pidettiin torstaina 12. maaliskuuta Rantavitikalla.

Lue lisää...
Lapin mittauspäivät 12.3.2015 uutiskuva2

Verkostoituminen on avainjuttu myös maanmittausalan toimijoille

Vuosittainen maanmittaus- ja kaivosalan tapahtuma "Lapin mittauspäivät" järjestettiin torstaina 12.3.2015 Lapin ammattikorkeakoulun Rantavitikan toimipisteessä Rovaniemellä.

Lue lisää...
Yhteishaku2015_3.jpg

Kevään yhteishaku 2015

Valtakunnallinen korkeakoulujen toinen kevään yhteishaku alkaa 17.3. ja päättyy 9.4. klo 15. Haussa olevat koulutukset alkavat syksyllä 2015. Hakemuksen voi täyttää hakuaikana osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lue lisää...
innovaatioassistenttijulistekuva.jpg

Innovaatioassistentti kehittämään yrityksen toimintaa?

Innovaatioassistentti-toimintamalli valmentaa korkeakoulutettuja työnhakijoita yritysten kehittämistehtäviin.

Lue lisää...
Täsmäisku tunturiin_4.jpg

Lapin AMKin opiskelijat valloittavat tunturit

Lapin AMK tekee tänä vuonna täsmäiskuja tuntureihin hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 teemalla ”Opiskelupaikka tulee luoksesi!”. Täsmäiskut tehdään Leville, Ylläkselle ja Rukalle. Tapahtumassa ovat mukana Lapin AMKin opiskelijat.

Lue lisää...
RESTO2015.jpg

Valtakunnallinen RESTO 2015 –tietotaitokilpailu huhtikuussa Rovaniemelle

Restonomien valtakunnallisen tietotaitokilpailu järjestetään 16. – 17.4. Rovaniemellä Lapin AMKissa, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa. Tapahtuman tavoitteena on tehdä restonomikoulutusta ja –nimikettä tutuksi ja samalla edistää myös valtakunnallisesti restonomiksi opiskelevien yhteistyötä sekä opettajien verkostoitumista.

Lue lisää...
Kuva_2.jpg

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelijat harjoittelevat lumi- ja jäärakentamista

Lapin AMKin Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriopiskelijat harjoittelivat Rovaniemellä lumi- jäärakentamista. Työmaa-alueena on Lapin AMKin Jokiväylän yksikön piha, johon nousi mitä erilaisempia lumirakennelmia

Lue lisää...
Opettajavierailu 6.2.2015

Mobiiliturvallisuuden teoria ja käytäntö - viikko oppia Itävallasta

Dr. Sebastian Schrittwieser asiantuntijavaihdossa Lapin AMK Rantavitikan kampuksella Rovaniemellä 2-6.2.2015

Lue lisää...
Lapin AMK kuvituskuva

Applying to International Business programme: Pre-reading material

The International Business Entrance Exam 2015 essay and multiple choice questions are based on pre-reading material.

Lue lisää...
nuoret maanmittarit.jpg

Maanmittaustekniikan opiskelijat Berliinissä

Lapin ammattikorkeakoulun maanmittaustekniikan opiskelijat osallistuivat lokakuussa maailman suurimmille maanmittausalan messuille sekä Euroopan nuorten maanmittareiden tapaamiseen (2nd FIG Young Surveyors European Meeting) Berliinissä.

Lue lisää...
TalviuinninMM_web.jpg

Talviuinnin MM-kilpailut merkittävä oppimisympäristö matkailualan opiskelijoille

Talviuinnin maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Rovaniemellä. 20.–23. maaliskuuta 2014. Tapahtuma oli paitsi suuri useiden toimijoiden yhteisponnistus, myös oppimisympäristö matkailualojen opiskelijoille.

Lue lisää...
TundraHuskies-3657.jpg

Opinnäytetyö: Kielitaito suppeaa rovaniemeläisissä matkailualan yrityksissä

Kielitaito rovaniemeläisissä matkailualan yrityksissä on hyvä, mutta suppea. Englantia osataan, mutta samalla muiden kielten osaaminen heikkenee. Alueen matkailun kannalta tärkeintä kieltä venäjää ei osata juuri lainkaan. Tiedot käyvät ilmi Anu Hyvösen Rovaniemen ammattikorkeakouluun syksyllä 2013 tekemästä matkailun opinnäytetyöstä.

Lue lisää...
Lapin AMK mediassa
28.3.2015 11:40

Irtisanominen on aina järkytys | Lounais-Lappi

Viimeisimpänä hän suoritti viime marraskuussa loppuun tietojenkäsittelyn tradenomitutkinnon Lapin ammattikorkeakoulussa. Jo entuudestaan hänellä oli ylioppilastutkinnon lisäksi markkinointiassistentin, sihteerin ja ruokatalouden hoitajan ammattitutkinnot. - Tällä hetkellä tilanne on se, että suhtaudun tuleviin mahdollisuuksiin positiivisesti, Seija Sunnari hymyilee.

28.3.2015 0:56

Näkökulma: Liikunta-alan koulutuksesta työelämän menestyjiä - Kainuun Sanomat

Osassa koulutusta yhteistyökumppanina on myös Lapin ammattikorkeakoulu. Valinnaisissa ammattiopinnoissa opiskelijalle tarjotaan mahdollisuus kehittää liikunta-alan työyhteisön ohjausosaamista sekä syventyä hyvinvointiteknologiaan. Opintoja suoritetaan muun muassa lähiopetuspäivillä, verkossa ja opintomatkojen muodossa.

28.3.2015 0:08

Seurakuntavaalit lähestyvät, oletko valmis? | Uusi Rovaniemi

Lapin yliopiston, ammattikorkeakoulujen, ammattiopistojen, lukioiden, peruskoulujen, kansanopistojen, kansalaisopistojen kanssa. Yhteistyö on melko laajaa, mutta sitä voidaan lisätä. Oletko siihen valmis? Hautaustoimilain mukaan seurakunnat vastaavat hautausmaista. Kirkko siunaa vainajat.

27.3.2015 9:58

Talotehtaat mukaan CLT-rakentamiseen | Pohjolan Sanomat

Lapin ammattikorkeakoulun ja Digipoliksen järjestämässä CLT-seminaarissa korostuivat kasvavien bisnesnäkymien lisäksi puuelementtirakentamisen hyödyt niin ympäristölle kuin ihmiselle. Aalto-yliopiston tutkimuspäällikön, arkkitehti Matti Kuittisen mukaan tutkimukset ovat osoittaneet massiivipuun edut, kun tavoitellaan vähähiilistä rakentamista.

Tulevia tapahtumia
17.3.2015 0:00–19.4.2015 0:00

Elämänlaatua ja parempaa arkea muistisairaille ikäihmisille -koulutuskokonaisuus

Koulutuksessa käsitellään eri näkökulmista ikääntyneiden muistisairaiden hyvinvoinnin, elämänlaadun ja toimijuuden edistämistä vanhuspalveluissa. Koulutuskokonaisuus järjestetään yhteistyössä SenioriKaste -hankkeen, Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattiopiston kesken. Voit osallistua koko koulutuskokonaisuuteen tai Sinua erityisesti kiinnostaviin koulutuspäiviin.

17.3.2015 0:00–29.5.2015 0:00

Ajankohtaiset henkilöstökoulutukset

Koulutus lisää kilpailukykyä. Koulutuksessa ollaan sopivan tarkkailuetäisyyden päässä arjesta. Työntekijästä kuoriutuu kehittäjä.

16.4.2015 9:00–17.4.2015 15:00

Rikasta Pohjoista 2015

Teollisen tuotannon pohjoiset olosuhteet asettavat erityisiä vaatimuksia teknisten ratkaisujen materiaalivalinnoille ja kunnossapidolle. Kaivosteollisuus on murrosvaiheessa, jossa uudet strategiat ja toimintatavat ovat tarpeen. Kemillä on keskeinen rooli Pohjois-Suomen teollisena keskittymänä suurten teollisuus- ja tuotantolaitosten läheisyyden vuoksi.

Tilaa Lapin AMK Uutiskirje

Uutiskirje kokoaa kiinnostavimmat jutut napakaksi paketiksi.
Kirjoita alle sähköpostiosoitteesi.